Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Blockchain versnelt schadeclaims en verkleint besmettingsgevaar Coronavirus in China

De uitbraak van het coronavirus “2019-nCoV” stelt een groot aantal systemen in China op de proef. Zo staat het zorgsysteem in het land onder druk maar ook verzekeraars krijgen te maken met een grote vloed aan schadeclaims. Uit berichtgeving van het Engelstalige South China Morning Post blijkt dat blockchain-technologie hier bijzonder goed van pas komt.

Zo gebruikt Xiang Hu Bao de technologie om claims sneller af te kunnen wikkelen. Xiang Hu Bao biedt geen verzekeringspolissen maar is een collectief claimplatform dat 104 miljoen gebruikers heeft in China. Het platform, dat eigendom is van Ant Financial, heeft 2019-nCoV sinds kort toegevoegd aan de lijst met ziektes die in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Een woordvoerder van het bedrijf vertelt:

Xiang Hu Bao is in staat geweest om claims sneller te verwerken en uitbetalingen aan deelnemers te doen, vanwege het gedecentraliseerde, betrouwbare karakter van blockchain-technologie. […] Claimaanvragers kunnen hun ondersteunende documenten als bewijs indienen, terwijl onderzoeksbureaus onmiddellijk toegang tot deze documenten kunnen krijgen op de blockchain. Alle betrokken partijen kunnen het hele proces inzien.

- Advertentie -

Blue Cross Insurance, een veekeringsmaatschappij van de Bank of East Asia, maakt naar verluidt ook gebruik van blockchain. Het maakt gebruik van een medische app waarmee het papierwerk volledig kon worden geëlimineerd, wat ook het besmettingsgevaar zou verkleinen:

Onze door blockchain-ondersteunde claimservice heeft een sleutelrol gespeeld tijdens het uitbreken van het coronavirus door het papieren proces volledig te elimineren en het heen en weer sturen van documenten tussen klinieken overbodig te maken. […] Dit helpt echt om het risico op infecties door persoonlijk contact te verkleinen.

De directeur van de universiteit van Hong Kong, Syren Johnstone, zei eerder al dat blockchain en kunstmatige intelligentie een uitkomst kunnen bieden in een epidemie. Vooral op het gebied van donaties zou blockchain-technologie kunnen helpen om de zaken in goede banen te leiden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.911,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.930,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.966,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.001,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.102,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.102,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.911,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.930,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.966,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.001,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...