Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Blockchain en kunstmatige intelligentie in de strijd tegen het coronavirus

De directeur van de universiteit van Hong Kong, Syren Johnstone, beweert dat blockchain-technologie en kunstmatige intelligentie uitkomst kunnen bieden als de vrees heerst voor een epidemie. De uitspraak van Johnstone trekt extra aandacht door het coronavirus.

Johnstone deed vandaag, middels een artikel met de titel Blockchain, AI and the Wuhan Coronaviruseen oproep aan tech-bedrijven om de handen ineen te slaan in het gevecht tegen het in China uitgebroken virus.

- Advertentie -

De Chinese overheid heeft haar inwoners gevraagd geld te doneren en zo te helpen om de strijd tegen het virus te bekostigen. Echter, door politieke bemoeienis en bureaucratie, schijnt de opbrengst niet op de juiste plekken te geraken; dit tot woede van Chinese inwoners. Johnstone geeft aan dat grote tech-bedrijven hier zouden moeten assisteren door middels blockchain en kunstmatige intelligente op een transparante manier fondsen te werven. Johnstone doelt hier op de transparantie en onveranderlijkheid die blockchain-technologie kan bieden.

De gedachtengang van Johnstone die nu door de media wordt belicht staat niet op zichzelf. Zo heeft cryptocurrency exchange Binance een op blockchain-technologie gebaseerd liefdadigheidsfonds. Zo heeft de exchange zich ingezet voor slachtoffers van overstromingen in Afrika, terminale patiënten in Malta en de bosbranden in Australië.

Eergisteren viel op Crypto Insiders te lezen dat de traditionele financiële markten flink daalden door het coronavirus, terwijl de koers van bitcoin juist flinke stijgingen liet zien op het moment dat de Chinese markten openden. Door maatregelen van de Chinese overheid staat ’s werelds tweede grootste economie voor een groot deel stil.

Afgelopen januari voerden de Verenigde Staten een drone-aanval uit op een Iraanse generaal. Dit zorgde voor grote spanningen met dalende aandelenkoersen en een stijgende goudprijs tot gevolg. Ook bitcoin zag in deze situatie juist een stijging.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.118,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.143,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.168,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.209,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.303,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.118,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.143,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.168,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.209,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.303,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...