Timo Bult Timo Bult
03/02/2020 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:55

Bitcoin (BTC) koers piekt terwijl Chinese aandelenmarkt crasht als gevolg van coronavirus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Microsoft en overheden gaan coronavirus analyseren met blockchain-technologie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl het 2019-nCoV-virus, in de media bekend als het coronavirus, om zich heen slaat, zien de traditionele financiële markten flinke dalingen. Opvallend was dat de bitcoin (BTC) koers juist een flinke stijging liet zien op het moment dat de Chinese markten openden.
Het coronavirus zorgt sinds begin dit jaar voor flink wat problemen in China. De Chinese overheid heeft er voor gekozen om een groot deel van het land stil te leggen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ’s werelds tweede grootste economie voor een groot deel stilstaat.
Dat de crisis een impact zou gaan hebben op de financiële markten was daardoor te verwachten. Toen de markten in China openden was te zien dat de koersen meteen vrij hard begonnen te dalen.

SSE Composite Index – Bron: Yahoo Finance

Tegelijkertijd kon bitcoin afgelopen nacht, op het moment dat de Chinese markten openden, juist flink stijgen. De BTC koers wist een high neer te zetten van $9.615, terwijl bitcoin al sinds 28 januari onder de $9.400 handelt en hier maar niet doorheen kon breken. In de loop van de nacht kwam bitcoin weer onder dit prijsniveau terecht.
De piek van bitcoin tegelijkertijd met de flash crash, zoals hierboven te zien, is opvallend. Sluitend bewijs voor dat bitcoin steeds vaker als veilige haven gezien wordt, zoals goud, is het echter natuurlijk niet. Wel is het vaker voorgekomen dat bitcoin begon te stijgen te midden van een wereldwijde economische onzekere situatie.
Afgelopen januari voerden de Verenigde Staten een drone-aanval uit op een Iraanse generaal. Dit zorgde voor grote spanningen met dalende aandelenkoersen en een stijgende goudprijs tot gevolg. Ook bitcoin zag in deze situatie juist een stijging.
Crypto Insider Michiel Ipenburg legt in zijn vanochtend verschenen bitcoin koersvideo uit dat de $9.600 op dit moment een belangrijk prijspunt is. De BTC koers dient hier de komende 24-36 uur doorheen te breken. Anders zou de koers de support-zone bij $8.800 op kunnen gaan zoeken.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie