Rico Engelbarts
25/07/2018 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2018 15:00

BlockFi haalt $52,5 miljoen op door Galaxy Digital van Mike Novogratz

Nieuws
blockfi_haalt_52,5_miljoen_dollar_op_in_investeringsronde_geleid_door_mike_novogratz

Foto: T. Schneider/Shutterstock

BlockFi, een startup die crypto-leningen verstrekt heeft $52,5 miljoen opgehaald in een financieringsronde geleid door Galaxy Digital van Mike Novogratz, meldt Business Insider dinsdag 24 juli.
De CEO en oprichter van de op crypto gerichte zakenbank Galaxy Digital, Mike Novogratz, tweette dat hij “verheugd is om de in crypto-kredietverlening te stappen”:


BlockFi, dat leningen verstrekt aan particulieren waarbij het Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) als onderpand gebruikt, is naar eigen zeggen van plan op het opgehaalde geld te gebruiken om het bedrijf buiten de VS uit te breiden en meer cryptocurrencies op haar platform te ondersteunen.
De startup biedt diensten aan in 42 Amerikaanse staten en functioneert op een vergelijkbare manier als een traditionele bank, in de zin dat het de fondsen van haar klanten beheert bij een geregistreerde beheerder en het prestatiegegevens van leningen aan de grote kredietbureaus rapporteert. Het in New York gevestigde bedrijf heeft een kredietportefeuille van miljoenen dollars.
Het bedrijf werd in januari 2018 opgericht door CEO Zac Prince, voormalig senior vice president van Cognical, exploitant van leasebetalingen. BlockFi haalde dit jaar geld op in twee financieringsrondes en ontving in februari $1,55 miljoen van ConsenSys Ventures, SoFi en Kenetic Capital.
In een blogpost van BlockFi over de recente investering door Novogratz zei Prince het volgende:

De investering van Galaxy en haar beslissing om ons hun exclusieve partner op het gebied van consumentenleningen te maken, is een strategische stap om ervoor te zorgen dat BlockFi krediet kan verstrekken binnen het crypto-ecosysteem. De ondersteuning die we hebben gezien bij bestaande klanten en investeerders, onderstreept maar weer de sterke vraag naar het gebruik van Bitcoin of Ether voor goedkope leningen in Amerikaanse dollars. We verheugen on op de uitbreiding van onze services om in de nabije toekomst meer cryptocurrencies en meer geografische markten te kunnen ondersteunen.

Mike Novogratz liet vorige week nog weten te denken dat de massa-adoptie van crypto en blockchain “nog wel vijf tot zes jaar op zich zal laten wachten. Hij sprak daarbij het vertrouwen uit dat veel institutionele beleggers de industrie zullen betreden “in de komende twee tot drie jaar” maar dat wanneer dat niet gebeurt “we op een dood spoor zitten”
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie