Discussier met alle crypto insiders via Telegram

BlockFi haalt $52,5 miljoen op door Galaxy Digital van Mike Novogratz

BlockFi, een startup die crypto-leningen verstrekt heeft $52,5 miljoen opgehaald in een financieringsronde geleid door Galaxy Digital van Mike Novogratz, meldt Business Insider dinsdag 24 juli.

De CEO en oprichter van de op crypto gerichte zakenbank Galaxy Digital, Mike Novogratz, tweette dat hij “verheugd is om de in crypto-kredietverlening te stappen”:

- Advertentie -

BlockFi, dat leningen verstrekt aan particulieren waarbij het Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) als onderpand gebruikt, is naar eigen zeggen van plan op het opgehaalde geld te gebruiken om het bedrijf buiten de VS uit te breiden en meer cryptocurrencies op haar platform te ondersteunen.

De startup biedt diensten aan in 42 Amerikaanse staten en functioneert op een vergelijkbare manier als een traditionele bank, in de zin dat het de fondsen van haar klanten beheert bij een geregistreerde beheerder en het prestatiegegevens van leningen aan de grote kredietbureaus rapporteert. Het in New York gevestigde bedrijf heeft een kredietportefeuille van miljoenen dollars.

Het bedrijf werd in januari 2018 opgericht door CEO Zac Prince, voormalig senior vice president van Cognical, exploitant van leasebetalingen. BlockFi haalde dit jaar geld op in twee financieringsrondes en ontving in februari $1,55 miljoen van ConsenSys Ventures, SoFi en Kenetic Capital.

In een blogpost van BlockFi over de recente investering door Novogratz zei Prince het volgende:

De investering van Galaxy en haar beslissing om ons hun exclusieve partner op het gebied van consumentenleningen te maken, is een strategische stap om ervoor te zorgen dat BlockFi krediet kan verstrekken binnen het crypto-ecosysteem. De ondersteuning die we hebben gezien bij bestaande klanten en investeerders, onderstreept maar weer de sterke vraag naar het gebruik van Bitcoin of Ether voor goedkope leningen in Amerikaanse dollars. We verheugen on op de uitbreiding van onze services om in de nabije toekomst meer cryptocurrencies en meer geografische markten te kunnen ondersteunen.

Mike Novogratz liet vorige week nog weten te denken dat de massa-adoptie van crypto en blockchain “nog wel vijf tot zes jaar op zich zal laten wachten. Hij sprak daarbij het vertrouwen uit dat veel institutionele beleggers de industrie zullen betreden “in de komende twee tot drie jaar” maar dat wanneer dat niet gebeurt “we op een dood spoor zitten”

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.116,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.925,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.950,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.976,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.029,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.116,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.925,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.950,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.976,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.029,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...