Rico Engelbarts
21/07/2018 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2018 13:10

CEO Galaxy Digital Capital Management Mike Novogratz: massa-adoptie laat nog even op zich wachten

Nieuws
mike_novogratz_massa-adoptie_laat_nog_even_op_zich_wachten

Volgens de voormalige Wall Street executive Mike Novogratz, zal de massa-adoptie van crypto en blockchain “nog vijf tot zes jaar op zich laten wachten”, meldt Blokt op 19 juli.
De CEO van cryptocurrency-beleggingsfirma Galaxy Digital Capital Management, beaamde op de Beyond Blocks conferentie in Zuid-Korea dat cryptocurrencies en blockchain-technologie steeds meer steun uit de hoek van institutionele beleggers krijgen. Desondanks is hij van mening dat het nog zeker vijf jaar zal duren voordat de mainstream markten aan boord springen. Reden daarvoor is dat de cryptomarkt momenteel nog geen solide regelgeving kent, die alledaagse particuliere beleggers beschermen tegen fraude in de cryptocurrency-industrie.

Regelgevers moeten de kleine jongens beschermen en [aanvankelijk] hebben ze dat belabberd gedaan.

Hij sprak het vertrouwen uit dat veel institutionele beleggers de industrie zullen betreden “in de komende twee tot drie jaar”, daaraan toevoegend dat als dat niet zou gebeuren “we op een dood spoor zitten”. Hoewel de meeste conventionele financiële bedrijven vooralsnog terughoudend zijn met cryptocurrencies, pleiten veel jongere executives voor het gebruik van cryptocurrency en blockchain-technologie, zei Novogratz.
Novogratz zei dat het een hoop kennis en transparantie vergt, voordat het grote publiek blockchain en cryptocurrencies oppikt. Het is volgens hem echter niet noodzakelijk dat gebruikers de technologie tot in elk detail begrijpen.

Je zult geen massa-adoptie zien totdat de gebruikerservaring niet iets nieuws aanvoelt en dat kan nog zeker vijf tot zes jaar duren.

Novogratz legde uit dat een van de grootste obstakels voor de algemene toepassing van crypto, de toenemende “kosten van technisch talent” en de twijfels van conventionele beleggers zijn. Dat wordt nog verergerd door “geen duidelijk precedent voor de financiële sector”:

Kijk maar eens hoe institutionele beleggers werken. Het is lastig om tegen je baas te zeggen: “Ik heb geld op plaatsen waar je nog nooit van gehoord hebt”. Je hebt een vertrouwde beheerder met een goede naam nodig; een Japanse bank, een HSBC, ICE of een Goldman Sachs, om institutionele beleggers gerust te stellen.

Eerder voorspelde de miljardair Mike Novogratz dat de markt voor cryptocurrency uiteindelijk een markt van $20 biljoen zal worden.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie