mike_novogratz_cryptocurrency_zal_een_markt_van_20_biljoen_worden

Miljardair Bull Mike Novogratz: Cryptocurrency zal een markt van $20 biljoen worden

0

Mike Novogratz, miljardair, investeerder en voormalig handelaar bij Goldman Sachs en Fortress, vertelde Erik Schatzker op de Bloomberg Invest Summit in New York dat de markt voor cryptocurrency zich richting de $20 biljoen zal begeven.

Bubbel van januari was niet echt een bubbel

Tijdens het interview, dat was gericht op de economie van de markt voor cryptocurrency, werd Novogratz door Schatzker gevraagd naar de kritiek van sceptici op de snelle beweging van de waardering van de cryptomarkt en de bubbel-achtige trend van Bitcoin begin 2018.

In reactie verklaarde Novogratz dat als de bull-rally in januari van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere cryptocurrencies als een bubbel wordt beschouwd, dit kan worden omschreven als de bubbel uit 1996 die voorafging aan de bubbel die in 1999 plaatsvond en leidde tot de internetzeepbel waarbij een waardering van $6 biljoen bereikt werd voordat het crashte naar $1 biljoen.

Uiteindelijk verklaarde Novogratz dat de cryptomarkt vanaf medio 2018 terugkaatst van haar grote correctie en de vorige hoogste waarden ooit overschrijdt om een waarde van $20 biljoen te bereiken. Op het hoogtepunt werd de cryptomarkt gewaardeerd op ongeveer $900 miljard. Een waardering van $20 biljoen zou dus een 20-voudige stijging van de vorige hoogste waarde ooit vereisen. Novogratz:

Cryptocurrency is een wereldwijde revolutie. De internetzeepbel was slechts een Amerikaans dingetje. Het waren rijke Amerikaanse mensen die daaraan deelnamen. Cryptocurrency is wereldwijd. Er zijn kinderen in Bangladesh die coins kopen. Het is monsterlijk in Tokio, in Zuid-Korea, in China, in India en in Rusland. We hebben de wereldwijde markt en een wereldwijde manie, Dit zal als een bubbel aanvoelen als we bij de $20 biljoen aankomen.

$20 biljoen wordt niet makkelijk

Hoewel Novogratz vaak wordt beschouwd als een optimist en bull-investeerder in de cryptocurrency-sector, heeft hij een evaluatie van de cryptomarkt aangeboden op basis van echte indicatoren, statistieken en een realistisch overzicht van de sector.

Novogratz benadrukte dat, ondanks de groeiende vraag van institutionele beleggers naar cryptocurrencies, feitelijke investeringen die afkomstig zijn van institutionele beleggers vrijwel niet bestaan en de meest recente bull-rally werd veroorzaakt door particuliere beleggers of individuele handelaren.

Veel experts, waaronder Blocktower-oprichter Ari Paul, hebben in het verleden opgemerkt dat de entree van institutionele beleggers stabiele en robuuste custodian solutions vereist. Gezien het feit dat veel cryptocurrency-bedrijven, waaronder Coinbase en conglomeraten in de traditionele financiële sector zoals Susquehanna al begonnen zijn custodian solutions te bouwen is het waarschijnlijk dat institutionele beleggers op middellange termijn de markt zullen betreden. Novogratz:

Het zal daar (20 biljoen) niet meteen naartoe gaan. Wat er gaat gebeuren is dat een van deze onverschrokken pensioenfondsen, iemand die een marktleider is, gaat zeggen, weet je wat? We hebben custody, Goldman Sachs is erbij betrokken, Bloomberg heeft een index waar ik mijn prestaties kan bijhouden en zij zullen kopen. En uit het niets koopt de tweede man. Dezelfde FOMO die je in de retail zag, zal worden aangetoond door institutionele beleggers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws