Bitcoin prijs omlaag naar $7.400; terugval naar $6.900 waarschijnlijk vanwege teleurstellende markt

Gezien Bitcoin er niet in geslaagd is het support level van $7.700 vast te stellen, is een verdere daling naar de $6000-regio niet onwaarschijnlijk. Nadat vandaag, 5 juni, de Bitcoin-prijs daalde tot $7.400 is de kans dat het op de korte termijn zal dalen naar $6.900 toegenomen.

bitcoin_prijs_naar_7400_dollar_terugval_naar_6900_dollar_mogelijk

Alweer een einde van corrigerende rally

Het niet snel terugkeren naar $7.700 in de komende 12 tot 24 uur zou het einde betekenen van de meest recente corrigerende rally van BTC. Op 12 april breidde de corrigerende rally zich uit van $6.900 tot $9.900, maar uiteindelijk kwam die ten einde toen BTC er niet in slaagde het support level van $10.000 te testen.

In april daalde de BTC-prijs fors van $11.700 naar $6.900, waardoor beleggers in paniek raakten. De snelle corrigerende rally van BTC van $6.900 naar $9.000 overtuigde investeerders ervan dat de volgende bull-rally op handen was. Het lage volume van BTC en de sterke handen van de bears beletten de markt over te nemen, waardoor er opnieuw een correctie op gang kwam.

Als BTC de komende 24 uur onder de $7.200 valt, is een daling naar de regio van $6.000 onvermijdelijk. Wanneer BTC naar het hogere gedeelte van de $6.000-regio gaat, is een plotselinge toename van het volume als gevolg van een corrigerende rally een mogelijke situatie, vergelijkbaar met de rally van BTC op 12 april. Mocht BTC echter tot de onderkant van $6.000 dalen door langzaam leeg te bloeden vanaf het hoogste punt van $6.900, kan dit ertoe leiden dat BTC in de loop van deze maand een herstel op middellange termijn start, zonder boost op de korte termijn.

Het is ook mogelijk voor BTC om sterk terug te kaatsen op $6.530, het punt vanaf waar de laatste corrigerende rally van 12 april begon. Begin april waren er enkele opmerkelijke volumestijgingen die investeerders ertoe brachten optimistische te zijn over de korte termijn trend van BTC. Sinds kort is het volume van BTC substantieel laag, waardoor de kans op een boost op de korte termijn naar de $8.000-regio aanzienlijk lager is toen in april.

Wat veroorzaakt het leegbloeden?

BTC lijdt aan een intense neerwaartse trend en een uitverkoop van middelgrote beleggers en houders. De massale verkoop door beleggers wordt niet goedgemaakt door een groeiende vraag naar BTC van zowel kleine als grote beleggers, wat af te lezen valt in het dagelijkse handelsvolume.

Maar de handel voor cryptocurrency is buitengewoon volatiel en de komst van een paar grootschalige beleggers zou de markt kunnen beïnvloeden, vooral in een periode als deze, waarin het volume van BTC vrij laag blijft.

Ari Paul, de medeoprichter van Blocktower, een prominent cryptocurrency hedge fund, opgericht door hem en executives van Goldman Sachs, stelde dat institutionele beleggers pas op de markt kunnen komen als er goede oplossingen zijn voor de opslag/bewaring van cryptocurrencies (custodian solutions) zijn. Paul:

We wachten op de komst van betrouwbare custodian solutions die het institutionele instromen mogelijk zullen maken te versnellen. Zodra een paar grote traditionele geldbeheerders aankondigen dat ze BTC als ‘digitaal goud’ in hun portefeuilles opnemen, zullen anderen volgen. Nogmaals; niet meteen, maar ik denk redelijk snel.

Tot die tijd, wat mogelijk nog drie tot zes maanden zou kunnen duren, is het onwaarschijnlijk dat de de markt voor cryptocurrency terugkeert naar haar totale marktwaarde van $500 miljard en dat BTC zich herstelt naar haar vorige hoogste punt ooit.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€27.472,60 Kopen
1
Bitvavo
€27.000,30 Kopen
2
Litebit
€27.267,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
€27.277,00 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...

Bitcoin Max: Waarom bitcoin geen piramidespel is

Als je voor het eerst met bitcoin in aanraking komt is het nog niet eens zo gek om tot de conclusie te komen dat...

Ethereum (ETH) exchange Uniswap breekt nu al record voor maandelijks handelsvolume

De bekende gedecentraliseerde cryptocurrency exchange (DEX) Uniswap heeft een nieuw record bereikt. Nooit eerder werd er in een maand tijd voor zoveel dollars aan...

Ethereum (ETH) prijs naar $20.000 volgens dit wiskundig principe

De prijs van ethereum (ETH) bereikte gisteren een nieuwe all-time high (ATH). Het netwerk lijkt gezond, afgezien van de hoge transactiekosten natuurlijk. Maar het telt veel...

Bitcoin (BTC) waarschuwt voor het kwaad, blocknummer 666.666 bevat het volgende Bijbelse citaat

Op 19 januari werd blocknummer 666.666 van de blockchain van bitcoin (BTC) gemined en iemand heeft een opvallend bericht in de transactie verwerkt: “Laat het...