Rico Engelbarts
05/06/2018 16:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:58

Bitcoin prijs omlaag naar $7.400; terugval naar $6.900 waarschijnlijk vanwege teleurstellende markt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_prijs_zakt_naar_7400_dollar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gezien Bitcoin er niet in geslaagd is het support level van $7.700 vast te stellen, is een verdere daling naar de $6000-regio niet onwaarschijnlijk. Nadat vandaag, 5 juni, de Bitcoin-prijs daalde tot $7.400 is de kans dat het op de korte termijn zal dalen naar $6.900 toegenomen.
bitcoin_prijs_naar_7400_dollar_terugval_naar_6900_dollar_mogelijk
Alweer een einde van corrigerende rally
Het niet snel terugkeren naar $7.700 in de komende 12 tot 24 uur zou het einde betekenen van de meest recente corrigerende rally van BTC. Op 12 april breidde de corrigerende rally zich uit van $6.900 tot $9.900, maar uiteindelijk kwam die ten einde toen BTC er niet in slaagde het support level van $10.000 te testen.
In april daalde de BTC-prijs fors van $11.700 naar $6.900, waardoor beleggers in paniek raakten. De snelle corrigerende rally van BTC van $6.900 naar $9.000 overtuigde investeerders ervan dat de volgende bull-rally op handen was. Het lage volume van BTC en de sterke handen van de bears beletten de markt over te nemen, waardoor er opnieuw een correctie op gang kwam.
Als BTC de komende 24 uur onder de $7.200 valt, is een daling naar de regio van $6.000 onvermijdelijk. Wanneer BTC naar het hogere gedeelte van de $6.000-regio gaat, is een plotselinge toename van het volume als gevolg van een corrigerende rally een mogelijke situatie, vergelijkbaar met de rally van BTC op 12 april. Mocht BTC echter tot de onderkant van $6.000 dalen door langzaam leeg te bloeden vanaf het hoogste punt van $6.900, kan dit ertoe leiden dat BTC in de loop van deze maand een herstel op middellange termijn start, zonder boost op de korte termijn.
Het is ook mogelijk voor BTC om sterk terug te kaatsen op $6.530, het punt vanaf waar de laatste corrigerende rally van 12 april begon. Begin april waren er enkele opmerkelijke volumestijgingen die investeerders ertoe brachten optimistische te zijn over de korte termijn trend van BTC. Sinds kort is het volume van BTC substantieel laag, waardoor de kans op een boost op de korte termijn naar de $8.000-regio aanzienlijk lager is toen in april.
Wat veroorzaakt het leegbloeden?
BTC lijdt aan een intense neerwaartse trend en een uitverkoop van middelgrote beleggers en houders. De massale verkoop door beleggers wordt niet goedgemaakt door een groeiende vraag naar BTC van zowel kleine als grote beleggers, wat af te lezen valt in het dagelijkse handelsvolume.
Maar de handel voor cryptocurrency is buitengewoon volatiel en de komst van een paar grootschalige beleggers zou de markt kunnen beïnvloeden, vooral in een periode als deze, waarin het volume van BTC vrij laag blijft.
Ari Paul, de medeoprichter van Blocktower, een prominent cryptocurrency hedge fund, opgericht door hem en executives van Goldman Sachs, stelde dat institutionele beleggers pas op de markt kunnen komen als er goede oplossingen zijn voor de opslag/bewaring van cryptocurrencies (custodian solutions) zijn. Paul:

We wachten op de komst van betrouwbare custodian solutions die het institutionele instromen mogelijk zullen maken te versnellen. Zodra een paar grote traditionele geldbeheerders aankondigen dat ze BTC als ‘digitaal goud’ in hun portefeuilles opnemen, zullen anderen volgen. Nogmaals; niet meteen, maar ik denk redelijk snel.

Tot die tijd, wat mogelijk nog drie tot zes maanden zou kunnen duren, is het onwaarschijnlijk dat de de markt voor cryptocurrency terugkeert naar haar totale marktwaarde van $500 miljard en dat BTC zich herstelt naar haar vorige hoogste punt ooit.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie