Rico Engelbarts
07/06/2018 13:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2018 13:59

Coinbase verwerft financiële dienstverlener en wordt door SEC-gereguleerde broker-dealer

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
coinbase_wordt_door_SEC_gereguleerde_broker_dealer

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Het belangrijkste Amerikaanse cryptocurrency-handelsplatform Coinbase heeft het proces geïnitieerd om een volledig gereguleerde broker-dealer te worden bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens de aankondiging die op 6 juni is gepubliceerd, wordt dit mogelijk gemaakt door de overname van effectenhandelaar Keystone Capital Corp. naast Venovate Marketplace, Inc. en DIgital Wealth LLC.
De overname kan de in San Francisco gevestigde exchange helpen om haar aanbod te verruimen en vervolgens uit te breiden naar non-crypto financiële producten. In de aankondiging zei het bedrijf dat het op zoek is naar samenwerking met toezichthouders om bestaande soorten effecten “tokeniseren”, waarvan de exchange denkt dat het de “toegang naar kapitaalmarkten democratiseert” voor bedrijven en investeerders in de industrie. Directeur van Binance, Asiff Hirji zei het volgende:

Indien goedgekeurd, zal Coinbase binnenkort in staat zijn om op blockchain gebaseerde effecten aan te bieden, onder toezicht van de US Securities and Exchange Commission en de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA). Deze stap vooruit wordt mogelijk gemaakt door onze acquisitie van een broker-dealer licentie.

Coinbase, dat naar verluidt $150 miljard aan assets heeft verhandeld met meer dan 20 miljoen klanten, heeft aangekondigd dat het “op schema ligt” om SEC-gereguleerde crypto-effecten te listen.
Met deze stap voegt Coinbase zich bij andere platforms die op blockchain gebaseerde effecten willen verhandelen onder de regelgevende bevoegdheid van de SEC. Susquehanna, gevestigd in Pennsylvania, heeft onlangs haar broker-dealer licentie gewijzigd om cryptocurrencies en Bitcoin-futures te verhandelen. Het bedrijf is van plan digitale currencies aan te bieden aan een kleine groep klanten en streeft ernaar de service in de toekomst uit te breiden
Peer-to-peer betalingsplatform Circle Internet Financial Ltd. is op zoek naar een banklicentie en registratie als makelaars- en handelsplatform bij de SEC. Hierdoor zou het platform tokens kunnen verkopen die als effecten worden beschouwd. COO Robert Bench zei dat een bankvergunning het aantal toezichthouders waar het platform mee zou moeten werken zou verminderen: “Je kunt makkelijk een enkel gesprek voeren, maar het is lastig om 50 gesprekken te hebben.”
Eerder deze week onthulde Coinbase plannen om naar de Japanse crypto-markt te gaan, en dat het van plan is om een vergunning aan te vragen bij de financiële toezichthouder van het land, het Financial Services Agency. Coinbase zou samenwerken met Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) bij de uitbreiding naar Japan. MUFG investeerde sinds 2004 meer dan 1 miljard yen (ongeveer $9 miljoen) in Coinbase via Mitsubishi UFJ Bank en Mitsubishi UFJ Capital.
Hoewel Japan ‘s werelds grootste markt voor cryptocurrencies is, met 3,5 miljoen crypto-handelaren, zou Coinbase te maken krijgen met hevige concurrentie. Er zijn momenteel 16 geregistreerde crypto-exchanges in Japan. Coincheck, dat vroeger de grootste van het land was, zou naar verluidt $150 miljoen winst hebben geboekt in de kwartaalcijfers.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie