Kevin Schijven Kevin Schijven
07/10/2020 14:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2020 14:46

BMW gaat blockchain programma uitbrengen voor kortingen, dit is hoe dat in zijn werking gaat

Nieuws
BMW gaat blockchain programma uitbrengen voor kortingen, dit is hoe dat in zijn werking gaat

BMW Korea, de Zuid-Koreaanse tak van de Duitse autogigant, gaat binnenkort een soort beloningsprogramma uitrollen, genaamd BMW Vantage, waarmee klanten blockchain tokens kunnen verdienen. Dat kondigt de Korean Herald aan op 7 oktober:


Klanten van BMW kunnen via het programma punten verdienen in de vorm van blockchain tokens en deze gebruiken om producten van BMW te kopen of kortingen te krijgen op bepaalde diensten. De blockchain-technologie zorgt ervoor dat deze punten veilig opgeslagen zijn en gemakkelijk opgevraagd kunnen worden.
Klanten die een nieuwe BMW kopen ontvangen ergens tussen de 300.000 en 900.000 punten, en hoe duurder de auto des te meer punten men ontvangt. Mensen die een tweedehands BMW kopen ontvangen ook punten, maar dit aantal zal een stuk lager uitpakken en is gebaseerd op de marktwaarde van de auto. Tevens kunnen klanten punten verdienen via spelletjes en social-media functies op de app van BMW.
De kortingen zullen gelden voor diensten als onderhoud, en klanten die een grote hoeveelheid aan punten hebben kunnen uitgenodigd worden voor exclusieve evenementen.
Er is al een proef gaande voor het programma in Zuid-Korea. Een volwaardige lancering zou nog voor het einde van het jaar moeten plaatsvinden. Daarna volgt de rest van de wereld, meldt BMW Korea.
Zuid-Korea experimenteert veel met blockchain-technologie. Sommige universiteiten delen al diploma’s uit op de blockchain. Ook zijn er steden waar identiteitsbewijzen zoals rijbewijzen zijn opgeslagen op de blockchain. Dat zorgt ervoor dat mensen geen fysieke identiteitsbewijs meer bij zich hoeven te hebben, wat goed uitkomt ten tijde van een pandemie.
In april kondigde BMW aan dat het bedrijf blockchain-technologie gaat toepassen op de levering van auto-onderdelen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie