Wessel Kersting Wessel Kersting
09/05/2022 16:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2022 16:20

Cardano adoptie stijgt hard ondanks dalende ADA koers

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano adoptie stijgt hard ondanks dalende ADA koers

Foto: Akif CUBUK/Shutterstock

Uit een onderzoek van CryptoCompare blijkt dat de adoptie van het populaire project Cardano (ADA) hard is gestegen. Dit bleek uit het aantal wallets dat ADA bezit, wat een all-time high wist te maken. Dit wil dus zeggen dat steeds meer hodlers of bedrijven hun ADA goed hebben bewaard over de jaren heen. 

“Het aantal adressen met ADA groeide in april met 2,99% tot een recordhoogte van 5,20 miljoen. Dit is inclusief een toename van het aantal hodlers van 529.000 in maart naar 679.000 in april. Kortetermijnhandelaren daalden met 44,6% tot 377.000.” Werd er beschreven in het onderzoek.

Dit is natuurlijk goed nieuws voor Cardano die qua prijs een aantal slechte maanden achter de rug heeft. De cryptocurrency van cardano staat op het moment van schrijven op een koers van $0,66. Dit is een daling van 78,5% ten opzichte van de de piek die is gemaakt op 2 september 2021 van $3,10. ADA is over de afgelopen zeven dagen ook hard gedaald. De koers daalde in deze periode met ongeveer 15%.

“Cardano is dood” – Oprichter haalt hard uit en verdedigt project
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Andere Cardano statistieken

Als we een kijkje nemen naar de developer statistics van Cardano, oftewel het werk dat ontwikkelaars verrichten op Cardano, zien we dat dit ook nog aan het stijgen is. Uit het onderzoek blijkt dat het aantal aanpassingen die gedaan zijn middels de GitHub van Cardano is gestegen van 5.623 in maart naar 5.723 in april terwijl het aantal bijdragers op 111 bleef staan.

Toch blijkt uit hetzelfde onderzoek dat de activiteit van gebruikers op Cardano wel af begint te nemen. 

Activiteit op de Cardano-blockchain kende in april een grote hit. Maandelijkse transacties daalden met 62,2% tot 1,17 miljoen, terwijl de gemiddelde actieve adressen ook met 57,7% daalden tot 52.000. De gemiddelde dagelijkse nieuwe adressen zagen een vergelijkbare daling van 59,1% tot 23.200.”

Wil je op de hoogte blijven van Cardano?

Wil jij up-to-date blijven over ADA technische analyse van deze coin ontvangen? Of heb je hier vragen over? In de Crypto Insiders Premium omgeving voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over ADA en andere cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie