Ivo Melchers Ivo Melchers
09/05/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2023 18:00

Cardano DeFi activiteit in de lift, ondanks koersdaling

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Shutterstock/Maurice NORBERT

Cardano (ADA) presteert op koersniveau momenteel niet al te best. De ADA koers kleurt, net als de meeste crypto, in het rood en heeft het sinds de tweede week van april erg zwaar. Dit algehele trend wordt uiteraard bepaald door bitcoin (BTC) die inmiddels al een tijdje onder de belangrijke weerstand van $30.000 handelt.

Ondanks dat de koers niet echt een opwaartse trend weet neer te zetten, is de decentralized finance (DeFi) activiteit op het Cardano netwerk in de afgelopen dertig dagen wel bezig aan een mooie opmars. Het netwerk is namelijk getuige van een enorme toename van transacties in DeFi-applicaties dankzij de hype rondom twee nieuwe meme-coins.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

250.000 Cardano DeFi transacties

Dapps On Cardano liet gisteren in een tweet namelijk zien dat de transacties op Cardano DeFi-applicaties zijn gestegen tot 350.000 per epoch. Een epoch beschrijft een specifieke periode op een blockchain; in het geval van cardano staat een epoch gelijk aan een periode van 5 dagen. Tijdens de vorige epoch was het totale aantal transacties nog gelijk aan 160.000.

Een dag eerder deelde hetzelfde Twitter-account nog een screenshot waarin de resultaten van de best presterende decentralized exchanges (DEX’s) en liquiditeitsprotocollen van het cardano netwerk te zien waren. Populaire namen als Minswap, SundaeSwap, MuesliSwap, Wingriders en Liqwid Finance hebben in de afgelopen weken stuk voor stuk een significante stijging in de activiteit gezien.

Vorige week kon je ook al in het Cardano nieuws lezen dat het netwerk in zijn geheel een mooie groei had doorgemaakt in de maand april. Zo zette de eerdere stijging van de total value locked (TVL) van het eerste kwartaal zich voort in de afgelopen maand. Echter was de stijging van de eerste drie maanden wat dat betreft een stuk indrukwekkender. Op het moment van schrijven is de TVL gelijk aan $154,66 miljoen volgens data van Defi Llama. In het begin van 2023 zat er minder dan $50 miljoen vast in DeFi-applicaties op Cardano.

Advertentie

Meme-coin hype

Zoals Dapps On Cardano in de tweet aangaf, was een dergelijke toename in het aantal transacties ‘’allemaal te danken aan de nieuwste meme-coin hypes zoals SNEK en PEPE’’. Bij laatstgenoemde wordt verwezen naar Pepeblue – de onlangs geïntroduceerde crypto op het Cardano netwerk – en niet naar de populaire meme-coin die de afgelopen tijd de show steelt binnen het crypto-landschap.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie