Kevin Schijven Kevin Schijven
28/01/2022 11:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2022 11:37

Cardano en terra hardste dalers in lichtrode crypto-markt

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano en terra hardste dalers in lichtrode crypto-markt

Foto: danielberndt/Shutterstock

Alhoewel bitcoin (BTC) vanochtend op dezelfde prijs als 24 uur geleden uitkomt, hebben de altcoins over het algemeen iets meer moeite om stand te houden. Het grootste deel van de top 100 crypto kleurt rood, maar het zijn over het algemeen geen diepe dalingen. Een derde kleurt alsnog groen, maar er zitten geen uitschieters tussen.

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies zakte gisterenavond in eerste instantie naar $1,7 biljoen, maar komt vanochtend weer op $1,73 biljoen uit, vlak onder de $1,74 van gisterenochtend. Ondanks de hoge mate van onzekerheid op de markt, was het dus niet heel erg spannend in de afgelopen 24 uur.

Belangrijke dag voor Cardano: USDM stablecoin lanceert
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Ethereum investeerders accumuleren

Alhoewel ethereum (ETH) nog altijd grotendeels bitcoin volgt, maakte de ether koers gisterenavond niet dezelfde hoge piek. In eerste instantie steeg ether wel iets harder, maar de $2.500 bood te veel weerstand. Ether kelderde toen weer helemaal naar $2.300, maar maakte daar een bounce. Echter was deze stuiter een stuk kleiner dan die van bitcoin en ether kwam vervolgens niet hoger dan $2.450.

De koers testte vervolgens nog een paar keer gedurende nacht die $2.450, maar kon er niet doorheen breken. Toch lijkt ether vanochtend support te vinden op $2.400, maar daardoor staat koers alsnog zo’n 2% in de min. Langzamerhand zien we dat investeerders weer steeds meer ETH accumuleren, een bullish teken.

Advertentie

De top 10 altcoin koersen

Binance coin (BNB) maakte gisterenavond daarentegen wel een enorme bounce. De BNB koers is daarom ook de enige koers in de top 10 die daadwerkelijk goed in het groen staat. BNB steeg gisterenavond met 9,4% van $361 naar $395. Daar was de weerstand nog iets te groot, maar BNB houdt vanochtend alsnog stand boven $384.

Polkadot (DOT) schommelt het minst hevig onder de top 10 vandaag en houdt stand rond $17,8. Ripple (XRP) en Solana (SOL) verliezen ongeveer beide 1% en komen uit op $0,6 en $89, respectievelijk. Cardano (ADA) daalt daarentegen iets harder en verliest zo’n 2% om op $1,03 uit te komen. Terra (LUNA) daalt echter met maar liefst 13% naar $51,5 en is daarmee en van de grootste verliezers van de dag.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Top 100 hardste dalers en stijgers

Toch is terra niet de enige daler in de top 100 grootste crypto vandaag. Fantom (FTM) staat 5% in de min en near (NEAR), loopring (LRC) en osmosis (OSMO) staan zelfs 7% in de min. Cosmos (ATOM) en gala (GALA) verliezen maar liefst 8% van hun waarde in de afgelopen 24 uur. Convex Finance (CVX) is echter de grootste verliezer vandaag en staat 15% in de min.

Daarnaast kleurt een aardig deel van de top 100 alsnog groen, maar er zitten geen opvallende stijgers tussen. Geen enkele koers staat meer dan 5% in de plus, maar een handjevol koersen komt wel in de buurt. Dat zijn basic attention token (BAT), FTX token (FTT), pocket network (POKT) en maker (MKR).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie