Roy van Krieken Roy van Krieken
13/12/2023 16:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2023 16:48

Cardano gaat weer los, ADA steelt opnieuw de show

Cardano-ADA Bitcoin-BTC
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano vuelve a enloquecer, ADA vuelve a robar el show

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

De crypto markt is vandaag volop in beweging. We begonnen de dag met een roodgekleurde markt, maar ondertussen ziet er het er iets anders uit. Bitcoin (BTC) staat in de plus, maar vooral sommige altcoins laten bijzondere dingen zien. Cardano (ADA) heeft er in ieder geval weer zin in, want op het moment van schrijven staat het 8% in het groen.

Blik op de markt

De totale marktkapitalisatie van de hele crypto markt is de afgelopen 24 uur met 0,24% gestegen, tot $1,57 biljoen. Het handelsvolume daalde tot $65 miljard. Dat vertegenwoordigt een behoorlijke daling van 16,91% ten opzichte van een dag eerder volgens CoinMarketCap.

De koers van de koning der cryptocurrencies staat op het moment van schrijven op $41.800. Dat is een stijging van zo’n 3% ten opzichte van het dieptepunt op ByBit dat vannacht rond 04:00 werd aangetikt.

Bitcoin zag vooral in de middag weer een mooie beweging omhoog. Dit had mede te maken met goed nieuws dat naar buiten kwam. Zo meldt Bloomberg dat bedrijven in de Verenigde Staten nu bitcoin op hun balans kunnen toevoegen tegen de actuele marktwaarde, iets wat voorheen niet mogelijk was. De markt reageerde hier positief op.

Hardste crypto stijgers

Als we naar altcoins kijken zien we dat er veel de recente beweging naar boven van BTC volgen. Op de eerste plek van hardste stijgers vandaag staat Hedera (HBAR). Met een nette 8,82% in de plus over de afgelopen 24 uur staat het aan kop. Over de afgelopen 7 dagen noteert HBAR een stijging van 17,7% volgens CoinMarketCap. Daarnaast heeft de marktkapitalisatie het hoogste punt in anderhalf jaar bereikt!

Op plek twee staat Internet Computer (ICP) met een koersstijging van 7,18% en op de derde plek zien we een vertrouwde naam in de vorm van cardano (ADA). De afgelopen week schoot de koers van ADA door het dak, maar het moest de laatste dagen even een stapje terug doen. Het vond snel steun en leek vervolgens vastberaden om door te gaan met de indrukwekkende rally. De afgelopen 24 uur is ADA namelijk weer met 7,08% gestegen.

Op het moment van schrijven staat ADA op $0,63 en hikt het tegen het jaarlijkse record van $0,64 aan dat op 9 december werd neergezet. Gaan we wellicht vandaag of morgen nog een uitbraak zien?

Hardste crypto dalers

De hardste dalers zien vandaag geen echte uitschieters. Zo staat Aptos (APT) vandaag aan kop als hardste daler met een dip van 6,65% de afgelopen 24 uur. Op de tweede plek zien we Cosmos (ATOM), dat 4,57% is gezakt en we sluiten af met NEAR Protocol(NEAR); gedaald met precies 4%.

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie