Erik Juffermans Erik Juffermans
21/01/2023 08:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2023 08:10

Cardano is meest geliefde crypto in Afrika: onderzoek

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: hyotographics/Shutterstock

Al jaren spant Cardano (ADA) zich in om voeten aan de grond te krijgen op het Afrikaanse continent. In 2021 sprak Cardano oprichter Charles Hoskinson bijvoorbeeld met meerdere Afrikaanse staatshoofden over mogelijke samenwerkingen. Een onderzoek van Coin Kick-off heeft nu bevestigd dat cardano inderdaad de meest populaire crypto is in Afrika.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto onderzoek

Het onderzoek analyseerde ongeveer 800 duizend tweets met gebruik van artificial intelligence. Deze data werd vervolgens gelinkt aan de locatie van de gebruikers. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat Cardano het populairst is in onder andere Kenia, Oeganda, Ghana en Tunesie. Ook buiten Afrika is Cardano geliefd, bijvoorbeeld in Zwitserland en Puerto Rico kwam Cardano ook naar voren als favoriet. In deze landen troeft Cardano andere prominente cryptocurrencies zoals ethereum (ETH), solana (SOL), en avalanche (AVAX) af.

Als we het wereldwijd bekijken, dat moet Cardano het wel afleggen. Wat dat betreft steken ethereum en solana erbovenuit. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de decentralized finance (DeFi) toepassingen van deze twee.

Cardano zet in op Afrika

Vergeleken met andere grote altcoins ontwikkelt Cardano zich relatief traag. Het netwerk wordt vaak gehekeld vanwege de vermeende beperkte gebruiksfuncties. Het inzetten op Afrika zou wel eens een grote troef kunnen zijn voor Cardano en Hoskinson. Volgens de oprichter heeft Afrika de kans om een grote economisch groei door te maken de komende jaren.

“Afrika zal de komende tien jaar een van de meest veelbelovende economische bolwerken worden. Wij zijn hier als Cardano het best voor gepositioneerd. We zullen dit snel bevestigen met grote deals en samenwerkingsverbanden. We hebben heel veel strategische partners, relaties en politieke connecties.”

Aldus een optimistische Hoskinson. Het zijn niet enkel mooie praatjes van de voorman van het Cardano netwerk. In 2021 startte Cardano een samenwerking met het Ethiopische Ministerie van Educatie. Op basis van blockchain technologie werden vijf miljoen studenten in een gloednieuw ID-systeem geregistreerd. Dit maakte Cardano in één klap de blockchain met de meest grootschalige toepassing.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie