Roy van Krieken Roy van Krieken
15/10/2022 05:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2022 05:01

Cardano lanceert nieuwe update voor Daedalus wallet, dit moet je weten

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Dit is wat analisten verwachten van de Cardano koers

Foto: Shutterstock/JLStock

Het Cardano (ADA) netwerk blijft ondanks de huidige staat van de markt achter de schermen gewoon doorontwikkelen. Het bedrijf achter Cardano, IOHK, heeft gisteren bekend gemaakt dat zij een nieuwe update van hun Daedalus wallet hebben gelanceerd op het mainnet dat meerdere verbeteringen met zich mee zou moeten brengen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Daedalus wallet

De Daedalus wallet is een crypto-wallet die is ontworpen door het team van Cardano. Het is een software wallet die onder meer ADA ondersteunt, maar ook alle andere cryptocurrencies die op het Cardano netwerk zijn gebouwd. Daarnaast kunnen gebruikers op Daedalus ook hun ADA staken om een leuk jaarlijks rendement te verdienen.

De laatste versie van Daedalus, 5.1.0, zorgt ervoor dat de wallet beter geïntegreerd kan worden met bestaande hardware wallets zoals die van Trezor en Ledger. Daarnaast krijgt Daedalus ‘Babbage support en worden problemen die opdoken omtrent het berekenen van fees opgelost.

Volgens de aankondiging van IOHK zullen bestaande gebruikers via de Daedalus newsfeed kunnen updaten naar de laatste versie. Wel geeft het team aan dat het van groot belang is dat gebruikers enkel en alleen de update via de officiële website downloaden in verband met veiligheid.

Ook maakt IOHK nogmaals duidelijk dat Daedalus alleen voor desktop-computers bestaat. Mocht er ergens geadverteerd worden voor een mobiele versie van de wallet, dan gaat het hier hoogstwaarschijnlijk om ordinaire oplichting.

Deze waarschuwingen zijn niet zonder reden, want Daedalus wallet gebruikers zijn vaak het doelwit van uitgebreide scams. Zo probeerde iemand in augustus 2021 gebruikers hun ADA afhandig te maken via een valse website waar ze hun Daedalus-wallets moesten “updaten”.

Cardano ontwikkeling

Dat het team van Cardano niet stil zit is inmiddels wel duidelijk. Niet lang geleden werd de langverwachte Vasil hard fork gelanceerd op het netwerk en vrijwel direct werd alweer uitgekeken naar volgende grote verbeteringen van het netwerk.

Iets meer dan een week geleden was in het cardano nieuws te lezen dat oprichter Charles Hoskinson zelfs een nieuw tijdperk aankondigde: het “Voltaire” tijdperk. Een ding is zeker, er staat nog veel te gebeuren voor het Cardano netwerk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie