Ivo Melchers Ivo Melchers
13/01/2023 20:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2023 20:05

Cardano maakt het maken van nieuwe sidechains makkelijker

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
ADA prijsvoorspelling: Populariteit Cardano neemt toe, volgt de koers?

Foto: Furkan Cubuk/Shutterstock

Input Output Global, het bedrijf achter de ontwikkeling van Cardano (ADA), heeft op 12 januari bekend gemaakt om later deze maand een softwaretoolkit te lanceren. Deze toolkit is bedoeld om ontwikkelaars te helpen voor het creëren van onafhankelijke sidechains op Cardano om op die manier het ecosysteem te verbeteren. De aankondiging bevatte tevens de officiële technische documentatie voor de sidechain toolkit.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Cardano sidechains

Een sidechain is een onafhankelijke blockchain die verbonden is met de hoofdblockchain, ook wel main chain genoemd. In dit geval is Cardano de main chain. Zo’n sidechain heeft zijn eigen kenmerken, maar profiteert van de gemeenschap en veiligheid van de hoofdblockchain. Door sidechains toe te voegen kan een hoofdnetwerk veel schaalbaarder worden gemaakt. De belasting van elke sidechain heeft namelijk geen invloed op de snelheid van de operaties van de main chain.

IOG-ontwikkelaars hebben de toolkit al gebruikt om een openbaar testnet te bouwen voor een sidechain die compatibel is met Ethereum Virtual Machine (EVM). Wanneer de audit is voltooid kan iedereen gedecentraliseerde applicaties implementeren, smart contracts maken en tokens verplaatsen over verschillende testnetten. De toolkit stelt ontwikkelaars tevens in staat om hun favoriete consensusmechanisme te kiezen.

In de blogpost zei IOG het volgende over de sidechains op Cardano:

‘’Sidechains maken Cardano uitbreidbaar en beter schaalbaar zonder stabiliteit of veiligheid van de hoofketen in gevaar te brengen.’’

Verder hoopt IOG dat de ontwikkelingen van sidechains ‘’de weg vrijmaken voor massale adoptie’’ en dat het het in de nabije toekomst ”een familie van Cardano sidechains en partnerchains zien verschijnen”.

Solana als partnerchain

Charles Hoskinson, de mede-oprichter van Cardano, heeft kenbaar gemaakt dat hij graag Solana (SOL) als partnerchain zou zien. Dit liet hij weten in een AMA (ask me anything) op 10 december. Cardano zou namelijk volgens hem kunnen profiteren van de netwerksnelheid van Solana en Solana kan op zijn beurt juist weer profiteren van de infrastructuur en beveiliging van Cardano.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie