Roan Egberts Roan Egberts
25/01/2024 20:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2024 17:31

Cardano netwerk groeit hard en noteert nieuw record

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano innoveert met nieuwe tool voor crypto creatievelingen

Foto: Sharaf Maksumov/Shutterstock

Op 24 januari heeft het Cardano (ADA) netwerk weer een interessante groei gezien in smart contracts. Bij elkaar opgeteld kwam het aantal smart contracts op de blockchain van Cardano tot 24.050. Verder zien we dat Cardano zichzelf blijft ontwikkelen met nieuwe releases en probeert het concurrenten zoals solana (SOL) ethereum (ETH) bij te blijven.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Recordhoogte van bijna 10.000 smart contracts

Gisteren bereikte Cardano het aantal van 24.050 V1- en V2-Plutos smart contracts, een recordhoogte welteverstaan. De smart contracts van Plutus bestaan uit onderdelen die op een blockchain draaien, maar ook onderdelen die buiten de blockchain om draaien. Plutos is eigenlijk een soort programmeertaal dat speciaal is ontworpen voor Cardano. Het maakt het uniek dat het geschreven is in Haskell, een geavanceerde programmeertaal.

De stijging is aanzienlijk, want op 1 januari 2024 stond het aantal nog op 14.379, aldus gegevens van Cardano Blockchain Insights. Het laat nu zien dat het met bijna 67% gegroeid is en dat er bijna 10.000 smart contracts zijn toegevoegd.

Advertentie

Cardano ontwikkelt door

Cardano blijft zich maar ontwikkelen op het gebied van smart contracts op zijn platform. In 2023 waren er namelijk bijna 10.000 contracten toegevoegd en was er een verhoogde ontwikkelingsactiviteit te zien.

De recente stijging in smart contracts valt op nadat het eerder de Plutus Core-taal uitgevoerd is door het team van Cardano voor Untyped Plutus Core. Na deze implementatie heeft Cardano op zijn platform aanzienlijke verbeteringen gezien met betrekking tot verlagen van kosten en de omvang van de meeste programma’s.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Verschillende releases Cardano

Sinds het begin van dit jaar zijn er verschillende releases bij Cardano te zien. Deze zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van prestaties, schaalbaarheid en interoperabiliteit. Voorbeelden van nieuwe releases zijn Hydra en Marlowe 0.3.0.

Hydra is een layer-2 protocol van Cardano dat het doel heeft om de efficiëntie en transactieverwerking te verbeteren. Marlowe 0.3.0 is gelanceerd om ontwikkelaars veilig en op een eenvoudige manier smart contracts te laten bouwen, testen en implementeren. Op 11 januari kondigde het team van Marlow aan dat de website live was.

Cardano handelt op dit moment rond de $0,47 en is de achtste grootste cryptocurrency wanneer er gekeken wordt naar marktwaarde.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Cardano koers is 'precies waar het moet zijn', expert verwacht vuurwerk
Cardano koers is ‘precies waar het moet zijn’, expert verwacht vuurwerk
XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
Advertentie