Roan Egberts Roan Egberts
25/01/2024 20:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2024 17:31

Cardano netwerk groeit hard en noteert nieuw record

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano innoveert met nieuwe tool voor crypto creatievelingen

Foto: Sharaf Maksumov/Shutterstock

Op 24 januari heeft het Cardano (ADA) netwerk weer een interessante groei gezien in smart contracts. Bij elkaar opgeteld kwam het aantal smart contracts op de blockchain van Cardano tot 24.050. Verder zien we dat Cardano zichzelf blijft ontwikkelen met nieuwe releases en probeert het concurrenten zoals solana (SOL) ethereum (ETH) bij te blijven.

Moeilijke tijden voor cardano-bezitters: ruime meerderheid op verlies
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Recordhoogte van bijna 10.000 smart contracts

Gisteren bereikte Cardano het aantal van 24.050 V1- en V2-Plutos smart contracts, een recordhoogte welteverstaan. De smart contracts van Plutus bestaan uit onderdelen die op een blockchain draaien, maar ook onderdelen die buiten de blockchain om draaien. Plutos is eigenlijk een soort programmeertaal dat speciaal is ontworpen voor Cardano. Het maakt het uniek dat het geschreven is in Haskell, een geavanceerde programmeertaal.

De stijging is aanzienlijk, want op 1 januari 2024 stond het aantal nog op 14.379, aldus gegevens van Cardano Blockchain Insights. Het laat nu zien dat het met bijna 67% gegroeid is en dat er bijna 10.000 smart contracts zijn toegevoegd.

Advertentie

Cardano ontwikkelt door

Cardano blijft zich maar ontwikkelen op het gebied van smart contracts op zijn platform. In 2023 waren er namelijk bijna 10.000 contracten toegevoegd en was er een verhoogde ontwikkelingsactiviteit te zien.

De recente stijging in smart contracts valt op nadat het eerder de Plutus Core-taal uitgevoerd is door het team van Cardano voor Untyped Plutus Core. Na deze implementatie heeft Cardano op zijn platform aanzienlijke verbeteringen gezien met betrekking tot verlagen van kosten en de omvang van de meeste programma’s.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Verschillende releases Cardano

Sinds het begin van dit jaar zijn er verschillende releases bij Cardano te zien. Deze zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van prestaties, schaalbaarheid en interoperabiliteit. Voorbeelden van nieuwe releases zijn Hydra en Marlowe 0.3.0.

Hydra is een layer-2 protocol van Cardano dat het doel heeft om de efficiëntie en transactieverwerking te verbeteren. Marlowe 0.3.0 is gelanceerd om ontwikkelaars veilig en op een eenvoudige manier smart contracts te laten bouwen, testen en implementeren. Op 11 januari kondigde het team van Marlow aan dat de website live was.

Cardano handelt op dit moment rond de $0,47 en is de achtste grootste cryptocurrency wanneer er gekeken wordt naar marktwaarde.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie