Roy van Krieken Roy van Krieken
26/12/2023 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2023 11:20

Cardano netwerk ziet indrukwekkende stijging in activiteit in 2023

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Crypto markt in bloei: cardano, dogecoin en avalanche stijgen hard

Foto: Zixp/Shutterstock

Cardano (ADA) heeft dit jaar een baanbrekende groei doorgemaakt, met name op het gebied van smart contracts. Sinds de introductie van smart contract-functionaliteit, heeft het netwerk een toename van 14,302 smart contracts gezien, een stijging van meer dan 200% sinds januari. Deze groei markeert een significante mijlpaal voor het netwerk, en een stap in de richting van het einddoel: Ethereum (ETH) verslaan.

Moeilijke tijden voor cardano-bezitters: ruime meerderheid op verlies
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

 Cardano werkt aan de toekomst

De recente Plutus netwerkupgrade, geïmplementeerd kort na de eerdere Vasil upgrade, heeft de capaciteiten van het netwerk significant uitgebreid en belooft verdere optimalisatie. Deze constante drang naar verbetering benadrukt de ambitie van het Cardano-team om mee te doen in de top van de crypto-industrie.

Naast de indrukwekkende groei in smart contracts, meldt Cardano significante prestaties in netwerkactiviteit. Met meer dan 80 miljoen totale transacties en 9.17 miljoen ADA tokens in omloop, toont het netwerk een robuust en groeiend ecosysteem. Er zijn momenteel meer dan 1,300 projecten in ontwikkeling, waarvan 153 al zijn gelanceerd, wat de levendige en innovatieve aard van de Cardano-gemeenschap aantoont.

Het technologieteam blijft niet achter; met de release van de Plutus-update en de uitrol van Hydra versie 0.14.0, versterken ze zowel de functionaliteit als de veerkracht van het netwerk. Deze inspanningen wijzen op een voortdurende toewijding aan schaalbaarheid, snelheid en veiligheid.

ADA prijsbewegingen

Ook de koers van ADA blijft indruk maken. Momenteel handelend rond $0.62, heeft het een toename van 0.49% in de afgelopen 24 uur getoond, maar een substantiële stijging van 53.66% in de afgelopen maand. Het overtreft 65% van de top 100 cryptocurrencies qua jaarlijkse groei. Een indrukwekkende groei.

Met deze indrukwekkende ontwikkelingen en voortdurende inspanningen om te innoveren en te verbeteren, staat Cardano sterk in de dynamische wereld van cryptocurrencies. De groei in smart contracts, gecombineerd met sterke netwerkprestaties en positieve prijsbewegingen, maken ADA ook in 2024 een opvallende speler om in de gaten te houden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie