Roy van Krieken Roy van Krieken
13/03/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2022 18:05

Cardano oprichter Charles Hoskinson voorspelt DeFi vuurwerk

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano oprichter Charles Hoskinson voorspelt vuurwerk voor het netwerk

Foto: LuXiFeR Bowlo/Shutterstock

Het Cardano (ADA) netwerk doet de laatste tijd behoorlijk goede zaken. Update na update wordt uitgerold en de groei van het netwerk neemt nieuwe vormen aan. Vooral de total value locked (TVL), ofwel de totale waarde die op het netwerk is vastgezet, is door het dak geschoten de afgelopen tijd. Volgens Cardano-oprichter Charles Hoskinson is dit echter pas het begin. Volgens hem zal Cardano dit jaar iedereen verbazen.

  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano updates

Volgens data van DeFiLlama is de TVL van het Cardano netwerk in 2022 volledig geëxplodeerd. Aan het begin van januari stond er zo’n $1,7 miljoen vastgezet op het netwerk. Slechts een paar maanden later is dit gegroeid tot maar liefst $180 miljoen. De TVL wordt veelal gezien binnen de wereld van decentralized finance (DeFi) als een uitstekende maatstaf om de interesse van investeerders in een bepaald project te meten. 

Volgens Hoskinson zullen belangrijke updates ervoor zorgen dat in juni de TVL zal zijn gestegen tot astronomische hoogtes. Vooral de Vasil hard fork zal een grote invloed hierop hebben. Deze update zal volgens Hoskinson een grote hoeveelheid decentralized application (dApp) naar het Cardano netwerk brengen.

“Wat de meesten ook niet begrijpen is dat veel Cardano DApps wachten op de lancering van de Vasil hardfork in juni om te kunnen profiteren van pipelining. Dus het lijkt erop dat we nog niets hebben gezien op TVL”

Miljarden aan Cardano TVL

Inmiddels draaien er met succes zes top DeFi-protocollen op Cardano waarvan wordt voorspeld dat ze het netwerk kunnen katapulteren tot nieuwe hoogtes. Tegen het einde van het jaar zouden we miljarden in TVL kunnen zien. Bovendien staat de toetreding van projecten zoals Ardana, Aada, Liquid, Djed en Cardano Maladex op de agenda, wat opnieuw bij zal dragen aan de Cardano TVL.

Fundamenteel ziet het er erg goed uit voor het Cardano netwerk, zo blijkt wel. De koers van ADA reflecteert deze gezonde fundamentals echter niet. Sinds de piek in september van het vorige jaar is de koers van ADA eigenlijk in een rechte lijn naar beneden geschoven. Op het moment van schrijven staat ADA zo’n -74% onder water. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie