Roy van Krieken Roy van Krieken
13/03/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2022 18:05

Cardano oprichter Charles Hoskinson voorspelt DeFi vuurwerk

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano oprichter Charles Hoskinson voorspelt vuurwerk voor het netwerk

Foto: LuXiFeR Bowlo/Shutterstock

Het Cardano (ADA) netwerk doet de laatste tijd behoorlijk goede zaken. Update na update wordt uitgerold en de groei van het netwerk neemt nieuwe vormen aan. Vooral de total value locked (TVL), ofwel de totale waarde die op het netwerk is vastgezet, is door het dak geschoten de afgelopen tijd. Volgens Cardano-oprichter Charles Hoskinson is dit echter pas het begin. Volgens hem zal Cardano dit jaar iedereen verbazen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano updates

Volgens data van DeFiLlama is de TVL van het Cardano netwerk in 2022 volledig geëxplodeerd. Aan het begin van januari stond er zo’n $1,7 miljoen vastgezet op het netwerk. Slechts een paar maanden later is dit gegroeid tot maar liefst $180 miljoen. De TVL wordt veelal gezien binnen de wereld van decentralized finance (DeFi) als een uitstekende maatstaf om de interesse van investeerders in een bepaald project te meten. 

Volgens Hoskinson zullen belangrijke updates ervoor zorgen dat in juni de TVL zal zijn gestegen tot astronomische hoogtes. Vooral de Vasil hard fork zal een grote invloed hierop hebben. Deze update zal volgens Hoskinson een grote hoeveelheid decentralized application (dApp) naar het Cardano netwerk brengen.

“Wat de meesten ook niet begrijpen is dat veel Cardano DApps wachten op de lancering van de Vasil hardfork in juni om te kunnen profiteren van pipelining. Dus het lijkt erop dat we nog niets hebben gezien op TVL”

Miljarden aan Cardano TVL

Inmiddels draaien er met succes zes top DeFi-protocollen op Cardano waarvan wordt voorspeld dat ze het netwerk kunnen katapulteren tot nieuwe hoogtes. Tegen het einde van het jaar zouden we miljarden in TVL kunnen zien. Bovendien staat de toetreding van projecten zoals Ardana, Aada, Liquid, Djed en Cardano Maladex op de agenda, wat opnieuw bij zal dragen aan de Cardano TVL.

Fundamenteel ziet het er erg goed uit voor het Cardano netwerk, zo blijkt wel. De koers van ADA reflecteert deze gezonde fundamentals echter niet. Sinds de piek in september van het vorige jaar is de koers van ADA eigenlijk in een rechte lijn naar beneden geschoven. Op het moment van schrijven staat ADA zo’n -74% onder water. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Cardano bereidt grote update voor, vorige keer steeg ADA 130%
Cardano bereidt grote update voor, vorige keer steeg ADA 130%
Advertentie