Ivo Melchers Ivo Melchers
11/12/2023 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2023 17:32

Cardano-oprichter: ‘’crypto-industrie heeft Bitcoin niet meer nodig’’

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano-oprichter: ‘’crypto-industrie heeft Bitcoin niet meer nodig’’

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), is de laatste tijd op dreef wat betreft het vuren van Bitcoin (BTC). De afgelopen weken heeft Bitcoin meerdere keren kritiek moeten incasseren van de crypto-pionier, en in een recent interview was het wederom raak.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin is onnodig volgens Hoskinson

Op 7 december schoof Hoskinson, CEO van Cardano-ontwikkelingsbedrijf Input Output Global,  aan bij Cointelegraph voor een interview. Gedurende het gesprek werd onder andere de rol van  Bitcoin binnen de huidige crypto-sector besproken. Althans, de kijk van Hoskinson hierop.

Hij erkende het historische belang van Bitcoin en zei dat het belangrijk is om een digitaal activum te hebben met de reputatie van digitaal goud. Bitcoin heeft volgens hem de industrie nodig om te overleven ‘’en zeker de exchanges en alle andere infrastructuur, omdat het in die dimensie niet zelfvoorzienend is’’.

Bitcoin heeft in de ogen van Hoskinson een cruciale rol gespeeld bij het vestigen van de industrie. Echter zou het in de huidige markt volgens hem overbodig zijn geworden door de opkomst van nieuwe technologieën en digitale activa. De industrie zou naar zijn mening stand kunnen houden zonder Bitcoin.

Verder daagde Hoskinson het Bitcoin-ecosysteem uit om innovatie te omarmen en na te denken over een routekaart waarmee het concurrerend kan blijven met andere grote blockchains.

Advertentie

Eerdere kritiek richting BTC

Zoals gezegd heeft Hoskinson de afgelopen weken al vaker het vuur geopend richting Bitcoin. Zo uitte hij vorige week kritiek op de aanzienlijke centralisatie in de beginfase van het Bitcoin netwerk, toen Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto nog alle macht had . Ook Bitcoin-maximalisten werden bekritiseerd vanwege hun beperkte en vaak hypocriete denkwijze.

Eind november trok Hoskinson ook al zijn twijfels over de huidige mate van decentralisatie van Bitcoin.’’Als je ongeveer drie verschillende entiteiten dagvaardt en aanvalt, kun je een 51% aanval uitvoeren op Bitcoin, omdat dat de manier is waarop de hash-kracht werkt.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie