Sander van Rijn Sander van Rijn
29/11/2023 15:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2023 14:25

Cardano oprichter valt Bitcoin en SEC aan voor partijdigheid

Bitcoin-BTC Cardano-ADA
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cardano oprichter valt Bitcoin en SEC aan voor partijdigheid

Foto: rafapress/Shutterstock

Charles Hoskinson, de oprichter van cardano (ADA), opent een felle aanval op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij beschuldigt de Amerikaanse toezichthouder in een livestream op X (Twitter) van het voortrekken van bitcoin (BTC).

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano oprichter valt bitcoin aan

De SEC heeft dit jaar in een aantal rechtszaken meerdere grote cryptovaluta als cardano bestempeld als ‘effecten,’ maar dat geldt niet voor bitcoin.

Volgens Hoskinson verleent de SEC “volledige vrijstelling” aan ’s wereld meest bekende crypto. Hij stelt dat bitcoin deze vrijstelling alleen te danken heeft aan het feit dat de SEC onvoldoende inzicht heeft in de vraag of het voldoende is gedecentraliseerd. Hoskinson zegt:

“Als je ongeveer drie verschillende entiteiten dagvaardt en aanvalt, kun je een 51% aanval uitvoeren op Bitcoin, omdat dat de manier is waarop de hash-kracht werkt. Maar het is blijkbaar gedecentraliseerd. En Team Orange krijgt een volledige vrijstelling.”

Advertentie

SEC verspilt miljoenen in strijd tegen crypto industrie

Hoskinson omschrijft de benadering van de Amerikaanse toezichthouder als een “absolute zieke grap”. Hij vraagt zich af wat eigenlijk het verschil is tussen bitcoin, ethereum en cardano:

“Leg het me uit alsof ik vijf jaar oud ben, voer de verdomde Howey-test uit en laat me het verschil zien tussen de twee.”

Hoskinson vindt dat de SEC miljoenen dollars verspilt door oorlog te voeren tegen de crypto industrie. Hij benadrukt dat de industrie zich zal verzetten en beweerde dat de SEC hun rechtszaken stuk voor stuk zal verliezen.

De SEC opende afgelopen maandag opnieuw de aanval op Kraken, één van de langst meedraaiende cryptobeurzen ter wereld, gevestigd in de Verenigde Staten. Enkele maanden geleden schikte de SEC zijn aanklachten in de rechtszaak tegen Kraken nog.

Ook Cardano blijft niet buiten het zicht van de SEC. Ondanks flinke tegengas van Input Output Global (IOG), het bedrijf achter Cardano, blijft de SEC herhaaldelijk beweren dat ADA een effect is. Het Amerikaanse overheidsorgaan deed dit recent opnieuw in zijn aanklachten tegen de cryptobeurs Kraken.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie