Roy van Krieken Roy van Krieken
26/11/2023 09:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2023 18:30

Cardano oprichter reageert sarcastisch op grote plannen voor Ethereum

Ethereum-ETH
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Dit is hoeveel rendement jouw ethereum momenteel op kan leveren

Foto: Shutterstock/sweeann

Ethereum (ETH) staat op het punt om een belangrijke transformatie te ondergaan. Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, heeft onlangs zijn plannen onthuld om het stakingproces van de blockchain te herontwerpen. Tijdens een interview in Turkije sprak Buterin over de huidige problemen met staking centralisatie binnen Ethereum, waarbij hij specifiek verwees naar de uitdagingen rondom meerdere staking pools en de moeilijkheid van solo staking. Deze problemen worden door Buterin als “niet echt gezond” voor het netwerk beschouwd.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

ETH staking: een dringende revisie nodig

In reactie op Buterin’s uitspraken, reageerde Charles Hoskinson, oprichter van het concurrerende Cardano (ADA), opmerkelijk sarcastisch. Hoskinson, die samen met Buterin aan de wieg stond van Ethereum, heeft zijn voormalige collega en diens project vaker bekritiseerd.

Zijn recente reactie, “Geen zorgen, Ethereum 3 zal alles oplossen,” geeft een scherpe twist aan de voortdurende discussie tussen de twee crypto netwerken.

Het is niet de eerste keer dat Buterin spreekt over de noodzaak om Ethereum’s staking-systeem te herzien. Eerder dit jaar hadden Hoskinson en de Cardano-gemeenschap Buterin meerdere malen bekritiseerd voor het toegeven aan bepaalde ongemakken in het door Ethereum aangenomen staking-systeem. De kritiek spitste zich toe op Buterin’s overwegingen om functies te introduceren die Cardano al geïmplementeerd had om ADA staking gemakkelijker te maken voor zijn gebruikers.

ETH koers doet goede zaken

Dat Hoskinson kritiek heeft op het Ethereum netwerk is op zich niet bijzonder, hij doet dit immers geregeld, maar hij maakt hiermee wel duidelijk dat hij niet gelooft dat Ethereum en Buterin met een herziene versie van het stakingproces substantiële verbeteringen aan kunnen brengen.

Tegelijkertijd gaat het op dit moment behoorlijk goed met de ETH koers. Waar de op-een-na-grootste cryptomunt de afgelopen weken de bitcoin (BTC) koers niet echt kon bijbenen, lijkt hier nu verandering in te komen. De Bitcoin dominantie daalt, en ook altcoins komen serieus in beweging. Daarnaast zijn de on-chain gegevens op het Ethereum netwerk positief. Veel nieuwe wallets worden gemaakt en grote investeerders, de zogeheten whales, lijken op grote schaal in te slaan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie