Roy van Krieken Roy van Krieken
26/11/2023 09:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2023 18:30

Cardano oprichter reageert sarcastisch op grote plannen voor Ethereum

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Dit is hoeveel rendement jouw ethereum momenteel op kan leveren

Foto: Shutterstock/sweeann

Ethereum (ETH) staat op het punt om een belangrijke transformatie te ondergaan. Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, heeft onlangs zijn plannen onthuld om het stakingproces van de blockchain te herontwerpen. Tijdens een interview in Turkije sprak Buterin over de huidige problemen met staking centralisatie binnen Ethereum, waarbij hij specifiek verwees naar de uitdagingen rondom meerdere staking pools en de moeilijkheid van solo staking. Deze problemen worden door Buterin als “niet echt gezond” voor het netwerk beschouwd.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

ETH staking: een dringende revisie nodig

In reactie op Buterin’s uitspraken, reageerde Charles Hoskinson, oprichter van het concurrerende Cardano (ADA), opmerkelijk sarcastisch. Hoskinson, die samen met Buterin aan de wieg stond van Ethereum, heeft zijn voormalige collega en diens project vaker bekritiseerd.

Zijn recente reactie, “Geen zorgen, Ethereum 3 zal alles oplossen,” geeft een scherpe twist aan de voortdurende discussie tussen de twee crypto netwerken.

Het is niet de eerste keer dat Buterin spreekt over de noodzaak om Ethereum’s staking-systeem te herzien. Eerder dit jaar hadden Hoskinson en de Cardano-gemeenschap Buterin meerdere malen bekritiseerd voor het toegeven aan bepaalde ongemakken in het door Ethereum aangenomen staking-systeem. De kritiek spitste zich toe op Buterin’s overwegingen om functies te introduceren die Cardano al geïmplementeerd had om ADA staking gemakkelijker te maken voor zijn gebruikers.

ETH koers doet goede zaken

Dat Hoskinson kritiek heeft op het Ethereum netwerk is op zich niet bijzonder, hij doet dit immers geregeld, maar hij maakt hiermee wel duidelijk dat hij niet gelooft dat Ethereum en Buterin met een herziene versie van het stakingproces substantiële verbeteringen aan kunnen brengen.

Tegelijkertijd gaat het op dit moment behoorlijk goed met de ETH koers. Waar de op-een-na-grootste cryptomunt de afgelopen weken de bitcoin (BTC) koers niet echt kon bijbenen, lijkt hier nu verandering in te komen. De Bitcoin dominantie daalt, en ook altcoins komen serieus in beweging. Daarnaast zijn de on-chain gegevens op het Ethereum netwerk positief. Veel nieuwe wallets worden gemaakt en grote investeerders, de zogeheten whales, lijken op grote schaal in te slaan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie