Erik Juffermans Erik Juffermans
17/09/2022 16:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2022 16:06

Cardano passeert 50 miljoen transacties in afwachting van Vasil update

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Na de Ethereum (ETH) merge bereidt ook Cardano (ADA) zich voor op een grote update; de Vasil update. De update moet voor grote verbeteringen gaan zorgen binnen het Cardano netwerk, aldus Cardano mede-oprichting Charles Hoskinson. De update zal plaatsvinden op 22 september.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

50 miljoen transacties

Data van Cardano blockchain explorer Cardanoscan heeft aangetoond dat het Cardano netwerk recent de mijlpaal van 50 miljoen transacties is gepasseerd. Dit gebeurde na enkele weken van hoge activiteit op het netwerk waarbij dagelijks meer dan 50 duizend transacties werden verwerkt. 

In vergelijking met andere cryptocurrencies is deze hoeveelheid transacties niet heel indrukwekkend. Zo verwerkt Ethereum dagelijks ruim 1 miljoen transacties en Bitcoin net onder de 300 duizend transacties per dag. De Vasil update van Cardano zal het netwerk een stap dichter bij hun doel brengen; concurreren met Bitcoin (BTC) en Ethereum.

De Vasil update

De update moet grote verbeteringen aan de schaalbaarheid van Cardano met zich meebrengen. De meest opvallende verandering is pipelining. Dit moet de snelheid waarop de blocks binnen de Cardano blockchain elkaar opvolgen aanzienlijk verhogen.

Recent heeft mede-oprichting Hoskinson zich uitgelaten over de Vasil update en de lange-termijn doelen van het Cardano.

“We hebben Cardano gebouwd om het financiële besturingssysteem van de wereld te worden. We hebben het als gemeenschap gebouwd om economische vrijheid te geven aan mensen die dat niet hebben, zodat we een eerlijke wereldwijde markt kunnen opbouwen. Het is een ongelofelijke missie, maar met de Vasil update voelt het haalbaar.”

Het Cardano netwerk zal zich na de Vasil update blijven ontwikkelen als crypto-ecosysteem, aldus Hoskinson. Het blijft volgens hem niet bij deze update en de introductie van pipelining. 

“Pipelining is maar een van de vele veranderingen die de schaalbaarheid van Cardano moeten verbeteren dit jaar. Al die veranderingen samen zullen Cardano naar een positie brengen waar het sneller is dan alle concurrenten, en een grote speler zal zijn binnen decentralised finance (DeFi).”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie