Roy van Krieken Roy van Krieken
03/09/2022 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2022 13:01

Cardano komt 22 september met langverwachte Vasil update

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

De oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, heeft de definitieve datum voor het lanceren van de Vasil update bekend gemaakt. Eigenlijk zou Vasil in juni al gelanceerd moeten worden, maar na lang wachten lijkt het er sterk op dat Vasil binnenkort dan toch echt zal verschijnen op het mainnet.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Datum voor de Vasil update!

De Vasil update zal een aantal grote veranderingen aanbrengen op het Cardano netwerk. Om die reden moesten de nieuwe functionaliteiten ook uitvoerig worden getest. Dit proces verliep niet altijd even soepel en om die reden werd Vasil ook zo’n drie maanden uitgesteld.  

Het bedrijf achter Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), laat nu weten dat de drie cruciale vereisten die nodig waren voordat de update op het mainnet geïmplementeerd kon worden zijn behaald:

“1. 75% van de mainnet blokken worden gecreëerd door de laatste Vasil node kandidaat (1.35.3) 2. ongeveer 25 exchanges geüpgraded (die 80% van de ada liquiditeit vertegenwoordigen) 3. top 10 DApps door TVL bevestigd dat ze hebben geüpgraded naar 1.35.3 op PreProduction en klaar zijn voor mainnet.”

IOHK schreef ook dat de grootste crypto exchanges nu zichzelf gereed aan het maken zijn voor de lancering van Vasil. Binance zou naar verluidt bijna klaar zijn met de voorbereiding, terwijl onder Coinbase, WhiteBIT en HitBTC op dit moment nog hard bezig zijn.

22 september

Ontwikkelaars hebben grotere schaalbaarheid en lagere kosten beloofd van de hard fork, die de eerste grote upgrade van het Plutus-script zal bevatten, dat is de programmeertaal die wordt gebruikt voor smart contracts op de Cardano blockchain. Plutus werd geïntroduceerd in de vorige upgrade, genaamd Alonzo, die plaatsvond in september van vorig jaar.

Het zware werk is nu gedaan en Charles Hoskinson liet in de aankondiging weten, indien er geen grote fouten zijn gemaakt, 22 september hopelijk een dag zal zijn zoals elke andere.

“Als we ons werk goed hebben gedaan, worden we op 22 september wakker en is het weer een gewone dag.”

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie
Advertentie