Roy van Krieken Roy van Krieken
03/09/2022 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2022 13:01

Cardano komt 22 september met langverwachte Vasil update

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

De oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, heeft de definitieve datum voor het lanceren van de Vasil update bekend gemaakt. Eigenlijk zou Vasil in juni al gelanceerd moeten worden, maar na lang wachten lijkt het er sterk op dat Vasil binnenkort dan toch echt zal verschijnen op het mainnet.

Cardano koers is ‘precies waar het moet zijn’, expert verwacht vuurwerk
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Datum voor de Vasil update!

De Vasil update zal een aantal grote veranderingen aanbrengen op het Cardano netwerk. Om die reden moesten de nieuwe functionaliteiten ook uitvoerig worden getest. Dit proces verliep niet altijd even soepel en om die reden werd Vasil ook zo’n drie maanden uitgesteld.  

Het bedrijf achter Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), laat nu weten dat de drie cruciale vereisten die nodig waren voordat de update op het mainnet geïmplementeerd kon worden zijn behaald:

“1. 75% van de mainnet blokken worden gecreëerd door de laatste Vasil node kandidaat (1.35.3) 2. ongeveer 25 exchanges geüpgraded (die 80% van de ada liquiditeit vertegenwoordigen) 3. top 10 DApps door TVL bevestigd dat ze hebben geüpgraded naar 1.35.3 op PreProduction en klaar zijn voor mainnet.”

IOHK schreef ook dat de grootste crypto exchanges nu zichzelf gereed aan het maken zijn voor de lancering van Vasil. Binance zou naar verluidt bijna klaar zijn met de voorbereiding, terwijl onder Coinbase, WhiteBIT en HitBTC op dit moment nog hard bezig zijn.

22 september

Ontwikkelaars hebben grotere schaalbaarheid en lagere kosten beloofd van de hard fork, die de eerste grote upgrade van het Plutus-script zal bevatten, dat is de programmeertaal die wordt gebruikt voor smart contracts op de Cardano blockchain. Plutus werd geïntroduceerd in de vorige upgrade, genaamd Alonzo, die plaatsvond in september van vorig jaar.

Het zware werk is nu gedaan en Charles Hoskinson liet in de aankondiging weten, indien er geen grote fouten zijn gemaakt, 22 september hopelijk een dag zal zijn zoals elke andere.

“Als we ons werk goed hebben gedaan, worden we op 22 september wakker en is het weer een gewone dag.”

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie