Timo Bult Timo Bult
20/03/2023 06:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2023 06:06

Cardano prijs stijgt deze maand nog 10%, verwacht gemeenschap

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano prijs stijgt deze maand nog 10%, verwacht gemeenschap

Foto: wavebreakmedia/Shutterstock

De CoinMarketCap gemeenschap, een platform dat real-time cryptocurrency marktgegevens levert, heeft onlangs een voorspelling gedaan over de prijs van cardano (ADA) voor 31 maart. Volgens de schatting van de gemeenschap zal de verwachte prijs van cardano $0,3897 bedragen.

Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP ‘waardeloze hype’
Cryptomarkt in shock: Topanalist noemt ADA en XRP 'waardeloze hype'

Cardano voorspelling voor februari was 76% nauwkeurig

Deze voorspelling werd gedaan op basis van de analyse van de gemeenschap van verschillende factoren die de prijs van cardano beïnvloeden, waaronder de markttrends, de vraag naar de cryptocurrency en het algemene sentiment van de cryptomarkt. Wel is het belangrijk om te vermelden dat iedereen met een account een prijsvoorspelling kan indienen.

Opmerkelijk is dat de schattingsnauwkeurigheid van de gemeenschap voor de laatste dag van februari 76,2% bedroeg. Voor die dag had de gemeenschap een prijs van $0,4364 voorspeld, terwijl de werkelijke prijs uiteindelijk $0,3525 was.

CoinMarketCap gebruikers geloven dus dat de prijs van Cardano de komende weken zal blijven stijgen, waarschijnlijk voornamelijk door de recente ontwikkelingen in het laatste crypto nieuws. Uiteraard kan niemand de toekomst voorspellen en dus is dit zeker geen financieel advies.

Advertentie

Cardano-oprichter heeft vertrouwen

Cardano is momenteel de zevende grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, met een market cap van meer dan $12 miljard. Het heeft het afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Deze groei is onder andere te danken aan de unieke benadering van blockchain-technologie van het platform, waarbij de nadruk ligt op veiligheid, schaalbaarheid en duurzaamheid.

Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft op Twitter zijn vertrouwen uitgesproken in algoritmische stablecoins, zoals onlangs in het cardano nieuws te lezen was. Ondanks de mislukking van TerraUSD (UST) gelooft hij in het potentieel van de onlangs gelanceerde algoritmische stablecoin Djed op het Cardano-netwerk. Hoskinson gelooft dat algoritmische stablecoins essentieel zijn om de oorspronkelijke visie van Bitcoin te realiseren. Algoritmische stablecoins vertrouwen op algoritmes om hun stabiele waarde te handhaven, waarbij Djed voor 400% wordt ondersteund door onderliggende activa om prijsstabiliteit te garanderen. De cryptogemeenschap blijft echter sceptisch over dit type stablecoin na het UST-incident in mei 2022.

Dit artikel is met behulp van AI tot stand gekomen. De eindredacteur werkte voor dit artikel nauw samen met AI om tot de beste feitelijke informatie te komen. De eindredacteur stelde gerichte vragen en heeft de antwoorden van de AI gecontroleerd, aangevuld ter relevantie en waar nodig onjuistheden aangepast.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie
Advertentie