Ivo Melchers Ivo Melchers
11/03/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2023 20:00

Cardano oprichter ziet algoritmische stablecoins als essentieel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Elpisterra/Shutterstock

Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson heeft op Twitter zijn vertrouwen in algoritmische stablecoins laten doorschemeren. Eind januari werd de algoritmische stablecoin Djed met succes gelanceerd op het Cardano netwerk. Bij veel crypto fanaten gaat er echter nog altijd een alarmbelletje af bij het horen van ‘algoritmische stablecoin’, maar Hoskinson behoudt ondanks de ondergang van TerraUSD (UST) veel vertrouwen.

Japanse Bitcoin-gigant blijft miljoenen pompen in BTC
Japanse Bitcoin-gigant blijft miljoenen pompen in BTC

Algoritmische stablecoin op Bitcoin

Hoskinson reageerde op een tweet van Jesse Powell, de CEO van Kraken, die liet doorschemeren dat de markt mogelijk het vertrouwen in financiële producten in de VS zou verliezen na het verlies van de koppeling van Tether (USDT) en USD Coin (USDC). Circle liet namelijk weten dat het $3,3 miljard van zijn totale $40 miljard aan USDC-reserves gevestigd heeft bij de omstreden Silicon Valley Bank (SVB). De waarde van USDC crashte en was zelfs even minder dan $0,90.

Volgens Hoskinson zullen banken je altijd teleurstellen zolang ze aan fractioneel reservebankieren doen. Fractioneel bankieren is een banksysteem waarin banken slechts een fractie van de deposito’s van klanten in reserves aanhouden.

In zijn tweet heeft hij laten weten dat hij van mening is dat algoritmische stablecoins de meest essentiële onderzoeksstroom is om de oorspronkelijke visie van Bitcoin (BTC) volledig te realiseren.

Advertentie

Wat is Cardano’s stablecoin Djed?

Algoritmische stablecoins zijn een andere klasse van stablecoins die vertrouwen op algoritmen om de waarde stabiel te houden. In het geval van Djed moet een algoritme garanderen dat de koppeling met de Amerikaanse dollar te allen tijde behouden wordt. Zoals eerder vernoemd is er weinig vertrouwen binnen de crypto gemeenschap in dit soort stablecoins als gevolg van het falen van UST in mei 2022.

Binnen het ecosysteem van Cardano zal SHEN de prijsschommelingen van ADA dekken om prijsstabiliteit te waarborgen. Djed is voor maar liefst 400% gedekt, wat betekent dat voor elke DJED token er vier dollar aan onderliggende waarde bestaat. Hiermee is Djed ook wel een zogenoemde overcollaterized algoritmische stablecoin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie