Ivo Melchers Ivo Melchers
11/03/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2023 20:00

Cardano oprichter ziet algoritmische stablecoins als essentieel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Elpisterra/Shutterstock

Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson heeft op Twitter zijn vertrouwen in algoritmische stablecoins laten doorschemeren. Eind januari werd de algoritmische stablecoin Djed met succes gelanceerd op het Cardano netwerk. Bij veel crypto fanaten gaat er echter nog altijd een alarmbelletje af bij het horen van ‘algoritmische stablecoin’, maar Hoskinson behoudt ondanks de ondergang van TerraUSD (UST) veel vertrouwen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Algoritmische stablecoin op Bitcoin

Hoskinson reageerde op een tweet van Jesse Powell, de CEO van Kraken, die liet doorschemeren dat de markt mogelijk het vertrouwen in financiële producten in de VS zou verliezen na het verlies van de koppeling van Tether (USDT) en USD Coin (USDC). Circle liet namelijk weten dat het $3,3 miljard van zijn totale $40 miljard aan USDC-reserves gevestigd heeft bij de omstreden Silicon Valley Bank (SVB). De waarde van USDC crashte en was zelfs even minder dan $0,90.

Volgens Hoskinson zullen banken je altijd teleurstellen zolang ze aan fractioneel reservebankieren doen. Fractioneel bankieren is een banksysteem waarin banken slechts een fractie van de deposito’s van klanten in reserves aanhouden.

In zijn tweet heeft hij laten weten dat hij van mening is dat algoritmische stablecoins de meest essentiële onderzoeksstroom is om de oorspronkelijke visie van Bitcoin (BTC) volledig te realiseren.

Advertentie

Wat is Cardano’s stablecoin Djed?

Algoritmische stablecoins zijn een andere klasse van stablecoins die vertrouwen op algoritmen om de waarde stabiel te houden. In het geval van Djed moet een algoritme garanderen dat de koppeling met de Amerikaanse dollar te allen tijde behouden wordt. Zoals eerder vernoemd is er weinig vertrouwen binnen de crypto gemeenschap in dit soort stablecoins als gevolg van het falen van UST in mei 2022.

Binnen het ecosysteem van Cardano zal SHEN de prijsschommelingen van ADA dekken om prijsstabiliteit te waarborgen. Djed is voor maar liefst 400% gedekt, wat betekent dat voor elke DJED token er vier dollar aan onderliggende waarde bestaat. Hiermee is Djed ook wel een zogenoemde overcollaterized algoritmische stablecoin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie