Erik Juffermans Erik Juffermans
31/01/2023 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2023 18:05

De Djed stablecoin is gelanceerd op Cardano

Nieuws
Las primeras votaciones de Sundaeswap, plataforma DeFi de Cardano

Foto: Spyro the Dragon/Shutterstock

We berichtten er de afgelopen maand al regelmatig over; de langverwachte lancering van Djed, de algoritmische stablecoin voor het Cardano (ADA) netwerk. Deze week is het eindelijk zover. Djed werd succesvol gelanceerd door Coti, een DeFi service provider op Cardano. Er gaat echter bij de term ‘algoritmische stablecoin’ bij veel crypto fanaten een alarmbelletje af.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is Djed?

Djed (DJED) is een algoritmische stablecoin die één op één gelinkt is met de dollar. De achterliggende waarde is ADA. Het afgelopen jaar zijn ontwikkelaars bij Coti hard bezig geweest met Djed, en na een succesvolle veiligheidsaudit staan alle lichten op groen. Djed moet de concurrentie aangaan met gevestigde namen zoals USDT, USDC en BUSD.

Het verschil tussen die bovenstaande en Djed, is dat Djed enkel door ADA gedekt wordt. De link met de dollar moet algoritmisch in stand gehouden worden zonder onderpand van andere crypto, assets of de dollar zelf. Laat het laatste project dat dit probeerde nou net Terra (LUNA) zijn, het crypto project dat afgelopen zomer implodeerde, en de gehele crypto sector op zijn grondvesten deed schudden.

Het Terra fiasco heeft de ontwikkelaars van Djed niet afgestopt. Nu is het aan Djed om te bewijzen dat het niet in de voetsporen van LUNA zal treden. Een van de mechanismes die ervoor moet zorgen dat dit niet zal gebeuren is de dekking van Djed. Djed is voor maar liefst 400% gedekt. Dat betekent dus dat voor elke DJED token er vier dollar onderliggende waarde bestaat.

Cardano is lekker bezig

De lancering van Djed op het Cardano netwerk is een van de vele ontwikkelingen die momenteel actief zijn op het netwerk. Deze week meende Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, dat alle ontwikkelingen momenteel zo snel gaan dat het moeilijk bij te houden is. Volgens hem zullen alle ontwikkeling zich snel laten opvolgen met een verhoogde activiteit op het netwerk.

Hoskinson wordt wel eens bekritiseerd om zijn mooie praatjes over zijn crypto kindje. Dit terwijl Cardano volgens velen maar weinig activiteit vertoont. Een recent onderzoek van DappRadar toonde echter aan dat Cardano verschrikkelijk hard aan de weg aan het timmeren is wat betreft de ontwikkeling. Uit het onderzoek kwam Ethereum (ETH) naar voren als de blockchain met de meest actieve ontwikkelaars. Cardano volgde op de voet.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie
Advertentie