Timo Bult Timo Bult
28/06/2022 08:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2022 08:19

Cardano releaset belangrijke node update op weg naar Vasil

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano releaset belangrijke node update op weg naar Vasil

Foto: JLStock/Shutterstock

Afgelopen weekend heeft Cardano (ADA) een belangrijke stap gezet op de weg naar de langverwachte Vasil hardfork. Het Input Output Global (IOG) team, de ontwikkelaar achter Cardano, heeft namelijk de nieuwste node versie gelanceerd. Wat dit precies inhoudt legt het team uit in een aantal tweets.

Cardano zet grote stap, eerste fiat stablecoin nu eindelijk een feit
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano is (bijna) klaar voor Vasil

Het updaten van een gedecentraliseerd blockchain-netwerk is een ingewikkelde klus. Zo moeten alle deelnemers in het netwerk dezelfde versie draaien om bepaalde nieuwe functies te kunnen activeren. Afgelopen weekend heeft IOG Cardano node 1.35.0 gereleased, de versie die uiteindelijk ervoor zal zorgen dat de grote Vasil update doorgevoerd kan worden.

Vasil is een update die “aanzienlijke prestatie- en capaciteitsupgrades voor Cardano” brengt, aldus het team. Deze nieuwe node versie is een belangrijke mijlpaal op weg naar deze upgrade.

Nu zijn de nodes namelijk “code complete.” Dat houdt in dat de code er is om volgende belangrijke tests uit te voeren. De volgende stap is dan ook dat de nieuwe node versie eerst op het testnet wordt doorgevoerd.

Wanneer komt de Cardano Vasil update?

Zodra 75% van de stake pool operators (STO’s) de nieuwe node versie op het testnet accepteren, wordt deze doorgevoerd. Dan kunnen de tests beginnen in voorbereiding op een mainnet release.

Maar wanneer komt die langverwachte Vasil update dan? Eerder was in het cardano nieuws te lezen dat deze gepland stond voor eind deze maand, maar werd uitgesteld. Ook in deze update benadrukt het team achter Cardano:

“Zoals we eerder hebben gecommuniceerd, is onze eerste zorg ervoor te zorgen dat we dit op een veilige manier doen en ervoor zorgen dat alle ecosysteempartners comfortabel en klaar zijn.”

Nog even geduld dus voordat we weten wanneer Vasil precies naar Cardano komt!

Onlangs was de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, nog op bezoek bij de Amerikaanse overheid. Daar deelde hij zijn mening over hoe de Verenigde Staten de duizenden cryptocurrencies het beste kunnen reguleren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie