Simon Bosch Simon Bosch
26/06/2022 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2022 17:11

Cardano-oprichter legt overheid VS uit hoe je 13.000 crypto reguleert

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano-oprichter legt overheid VS uit hoe je 13.000 crypto reguleert

Foto: Tupungato/Shutterstock

De Verenigde Staten hebben al een tijd moeite om te bepalen hoe cryptocurrencies fatsoenlijk gereguleerd moeten worden. De Securities and Exchange Commission (SEC) is in een soort machtsstrijd verwikkeld met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), en er zijn op het moment maar liefst 13.000 verschillende crypto’s. Dus hoe doe je dat goed? Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson heeft een strak plan.

Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Advies van Cardano oprichter Charles Hoskinson

Het Amerikaanse parlement vroeg hem om advies. Tijdens een hoorzitting genaamd The Future of Digital Asset Regulation kwam hij met een creatieve insteek waar de bureaucraten bij de SEC en de CFTC nog niet over na hadden gedacht. 13.000 cryptocurrencies reguleren doe je namelijk niet zomaar, ook niet als een groot deel daarvan naar nul gaat en uit omloop verdwijnt.

Juist omdat de activaklasse zo complex en zo enorm is is het moeilijk om een aantal overheidsorganisaties op de problemen te zetten. Hoskinson denkt dat de overheid gewoon niet groot genoeg is om de complexiteit op de handmatige, ‘ouderwetse’ manier aan te pakken. Hoskinson:

Eén van de positieve kanten van de industrie [van cryptocurrencies] is dat regulatie algoritmisch kan worden. Dan hoef je geen individuen toe te wijzen aan individuele projecten. We zouden het formaat van de [Amerikaanse Belastingdienst] kunnen verviervoudigen, maar dan zouden we nog steeds niet iedere Amerikaan kunnen controleren. Dat is gewoon niet mogelijk.

Advertentie

Regulatie zonder Gary Gensler

Daarom stelt hij voor om een systeem te bedenken dat uit zichzelf cryptocurrencies reguleert. Transacties brengen metadata met zich mee, dat kan gebruikt worden in het hypothetische systeem. Als je als regulator een duidelijk beeld hebt van wat wel mag en wat niet, dan kan de metadata worden gebruikt om automatisch te reguleren.

Dan gaat het om wat je belangrijk vindt [als toezichthouder] en om wat we kunnen doen als techneuten om een zelfregulerend systeem te maken. En ook om wat je moet doen met bijzondere gevallen, die zeldzaam zouden zijn. Dan kun je de CFTF of een ander overheidslichaam actief met het probleem bezig laten houden,” verklaarde de Cardano-ontwikkelaar.

Zelfregulerende organisaties bestaan volgens hem al, en partijen in de crypto-industrie zijn erg met elkaar verbonden, volgens Hoskinson. Problemen kunnen dan vrij snel aan het licht komen. Dan heb je de regulatie met Gary Gensler van de SEC dus eigenlijk niet (direct) meer nodig. Gensler is berucht vanwege zijn strikte beleid.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie