Roy van Krieken Roy van Krieken
13/02/2022 17:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2022 17:41

Cardano transactieactiviteit verslaat zwaargewichten bitcoin en ethereum

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano transactieactiviteit verslaat zwaargewichten bitcoin en ethereum

Foto: Voar CC/Shutterstock

Het Cardano (ADA) netwerk is de laatste maanden enorm hard gegroeid. Het aantal actieve wallets op het netwerk en het aantal smart contract stegen onlangs tot nieuwe hoogtes. Ook het transactievolume van Cardano is in een groeispurt beland. De afgelopen 24 uur behaalde het Cardano netwerk zelfs een hogere transactie activiteit dan zowel bitcoin (BTC), als ethereum (ETH).

“Cardano is dood” – Oprichter haalt hard uit en verdedigt project
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano volume

Allereerst is het belangrijk om het onderscheid tussen transaction volume en adjusted transaction volume uiteen te zetten. Het transaction volume laat simpelweg zien hoeveel waarde er binnen een bepaalde periode op een blockchain netwerk is verplaatst.

Het adjusted transaction volume is echter een veel eerlijkere vergelijking tussen verschillende netwerken. Dit isoleert namelijk alleen de belangrijkste transacties op een blockchain netwerk. Het is juist het adjusted network volume waar het Cardano netwerk de koppositie heeft overgenomen.

Volgens crypto data aggregator Messari is Cardano gedurende de afgelopen 24 uur het netwerk met het hoogste adjusted transactievolume. Cardano wist een volume van zeker $17,15 miljard te behalen. Dit terwijl bitcoin genoegen moest nemen met een tweede plek en een volume van slechts $15,1 miljard. Ethereum stond op de derde plek met $8,64 miljard.

Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat het Cardano netwerk boven het Bitcoin netwerk eindigt qua adjusted transaction volume. Het laat maar weer eens zien dat het Cardano netwerk toch echt iets goed doet.

Cardano ondergewaardeerd?

De fundamentals van Cardano zijn op dit moment behoorlijk aardig. De koers van ADA reflecteert dit succes echter niet. De koers is sinds september van het vorige jaar eigenlijk enkel gedaald. Sinds deze all-time high staat de koers op het moment van schrijven zo’n 65% onder water.

Er zijn echter analisten die geloven dat daarom op dit moment cardano extreem ondergewaardeerd is. Enkele indicatoren tonen ook aan dat de prijs van ADA niet een juiste vertegenwoordiging is van de waarde van het Cardano netwerk. Veelal wordt een behoorlijke stijging dan ook niet uitgesloten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie