Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
23/08/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2023 15:12

Cardano verslaat grootmachten op basis van activiteit

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano-ADA-ontwikkelings-ethereum

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

In de crypto wereld zijn er veel projecten die met elkaar concurreren. Ethereum (ETH) is bijvoorbeeld het eerste smart contract platform en nog altijd de grootste. Toch zijn er over tijd steeds meer projecten bijgekomen zoals Cardano (ADA) en Solana (SOL). Ook andere projecten zoals Polkadot (DOT) en Chainlink (LINK) proberen te innoveren door middel van unieke use cases. Het blockchain analyse bedrijf Santiment deed onlangs onderzoek naar de ontwikkelaars activiteit tussen de concurrerende platformen. 

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano Leidt GitHub Activiteit

Een hoge ontwikkelingsactiviteit kan duiden op een actief en toegewijd ontwikkelteam achter een crypto. Op de lange termijn is het waarschijnlijker dat een netwerk hierdoor meer functionaliteiten en innovaties krijgt, een belangrijke graadmeter dus, Activiteit wordt gemeten aan de hand van acties die worden ondernomen op GitHub, een online platform dat het beheer en samenwerking voor codeontwikkeling mogelijk maakt. 

Advertisement

Ethereum Buiten Top 10

Volgens de gegevens van Santiment staat er een project fier aan kop, en dat is Cardano. In de lijst staat het bovenaan met in de afgelopen maand meer dan 500 dagelijkse inzendingen op GitHub. Daarmee haalt het project de eerdere koplopers Polkadot en zijn zuster netwerk, Kusama, in. Ethereum komt opvallend genoeg niet in de top 10 voor. Ter vergelijking, Cardano is met een marktkapitalisatie van bijna $9 miljard 20 keer kleiner dan het Ethereum netwerk. Andere grote projecten, zoals Binance Coin (BNB), Polygon (MATIC) en Solana komen opvallend genoeg ook niet in de top 10 voor.

Top 10 projecten ontwikkel activiteit (Santiment)
Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin inzetbaar op Cardano

De ontwikkelactiviteit op Cardano werkt zijn vruchten af, want Bitcoin (BTC) is dankzij de wrapped bitcoin technologie sinds kort inzetbaar op het netwerk. Wrapped bitcoin is een synthetische weergave van BTC, gecreëerd door middel van een smart contract. Dit proces vindt plaats on-chain, wat het volledig transparant maakt. Door deze technologie kunnen gebruikers bitcoin inzetten in onder andere decentralized finance (DeFi) protocollen. Al langere tijd wordt BTC al gewrapt op het Ethereum netwerk. 

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement