Thom Derks Thom Derks
11/12/2022 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2022 11:30

Cardano voegt gemiddeld 20.000 nieuwe staking-adressen per maand toe

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Elpisterra/Shutterstock

Het ecosysteem van Cardano blijft ondanks de gigantische onzekerheid in de markt groeien. Voor crypto in het algemeen is 2022 een jaar om snel te vergeten. In mei hadden we natuurlijk de implosie van Terra en de kettingreactie van liquidaties die daarop volgde. Afgelopen maand kwam daar FTX nog even bij.

Moeilijke tijden voor cardano-bezitters: ruime meerderheid op verlies
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano een lichtpuntje?

Bij Cardano trekken ze zich daar echter niets van aan. Sinds het omvallen van FTX is het aantal Cardano-wallets in een week tijd met 30.000 gestegen. Daarnaast is het aantal op Cardano gebaseerde smart contracts voor het eerst de 4.000 gepasseerd en ruim 300 procent gegroeid ten opzichte van het begin van dit jaar.

Daarnaast voegt het platform gemiddeld 22.327 staking-adressen per maand toe. Dat gemiddelde haalt het al 13 maanden. ADA kent op dit moment een totaal van 1.232.459 adressen die crypto staken. In november 2021 lag dat aantal nog op 942.117 adressen. In die periode is het aantal stakers dus met 290.342 toegenomen.

Opvallend is dat er in totaal 25,12 miljard Cardano in de staking-wallets zit, wat 73,59 procent van de volledige supply van het project vormt. In totaal zijn er 34,47 miljard Cardano in omloop. De koers van het project ligt momenteel op 0,2968 euro op Bitvavo.

Advertentie

Veel ontwikkelaars actief in Cardano ecosysteem

Ook blijft Cardano een marktleider als het aankomt op de ontwikkeling van het blockchain-platform. In november was Cardano zelfs de blockchain waar het meeste aan werd gesleuteld, zo blijkt uit een analyse van on-chain analyseplatform Santiment.

“Cardano steekt met kop en schouders boven alle andere crypto-assets uit als het aankomt op ontwikkeling”, aldus de analisten van Santiment. Voor de maand november was de mate van ontwikkeling 18 procent hoger bij Cardano dan bij de nummer twee op de lijst. Ook in december staat Cardano op dit moment bovenaan de lijst op deze statistiek.

De nummer twee op de lijst is Polkadot, dat wordt gevolgd door Kusama, Cosmos en Ethereum. Opvallend is dat Bitcoin niet op de lijst staat, maar dat komt vooral omdat ontwikkelingen aan bijvoorbeeld het Lightning Network hier niet voor meetellen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie