Kevin Schijven Kevin Schijven
07/03/2022 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2022 16:04

Cardano whales kopen ADA en vergroten bezit met 50%

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano whales kopen ADA en vergroten bezit met 50%

Foto: Sergey Uryadnikov/Shutterstock

Cardano (ADA) whales, oftewel investeerders met een grote hoeveelheid ADA in bezit, zijn volgens nieuwe data fors ADA aan het accumuleren.

Volgens analysebedrijf IntoTheBlock hebben whales met 1 tot 10 miljoen ADA in bezit meer dan 4 miljard aan ADA in 2022 gekocht. De hoeveelheid die deze whales in handen hebben is van 8,09 miljard naar 12,19 miljard ADA gestegen.

Deze 12 miljard ADA, momenteel ongeveer $9,8 miljard waard, is een groei van maar liefst 50% in 2022 die deze whales bezitten. Op 1 maart werd een nieuwe piek van 12,47 miljard ADA bereikt.

Moeilijke tijden voor cardano-bezitters: ruime meerderheid op verlies
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Ook DeFi begint te bloeien op Cardano

Daarnaast lijkt de decentralized finance (DeFi) markt op Cardano langzamerhand op stoom te komen. Cardano zag, volgens gegevens van DeFiLlama, de total value locked (TVL) met maar liefst 40% toenemen afgelopen week en zelfs 97% in de afgelopen maand.

Vooral SundeaSwap zag een flinke toename in de TVL en komt nu op $114,5 miljoen uit. De TVL op heel Cardano komt momenteel op $165 miljoen uit. Daarmee staat Cardano echter alsnog pas op de 29e positie van alle blockchain-netwerken qua TVL.

Cardano lanceerde afgelopen zomer ondersteuning voor smart contracts wat DeFi mogelijk maakt op het netwerk. De hype hieromtrent zorgde dat ADA naar een all-time high (ATH) van $3,09 kon stijgen begin september. Sindsdien zit de koers echter in een behoorlijke neerwaartse trend en komt de prijs momenteel 74% onder zijn ATH uit, de laagste prijs in meer dan een jaar. Er is veel vrees dat de koers nog verder kan dalen in deze onzekere tijden.

Toch toont Cardano nu eindelijk “tekenen van belofte,” zegt Lucas Outumuro van IntoTheBlock, en dat lijkt te vertalen in de accumulatie van ADA onder de grote spelers. In gerelateerd Cardano nieuws, ontving onlangs AdaSwap, ook een DeFi-project op Cardano, een investering van $2,4 miljoen. Een van de investeerders was ‘Wonder Woman’ actrice Gal Gadot.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie