Roy van Krieken Roy van Krieken
21/07/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2023 10:00

Grote Cardano update laat niet lang meer op zich wachten

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano netwerk beschikt nu over bitcoin: hoe werkt dit?

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Er wordt achter de schermen bij het Cardano (ADA) netwerk nog altijd hard gewerkt aan de toekomst. Een van de bedrijven die aan Cardano werkt, Input Output Hong Kong (IOHK), heeft onlangs in een officieel bericht bekendgemaakt dat een nieuwe grote update bijna klaar is om uitgerold te worden. Deze keer gaat het om de Mithril update, die een aantal belangrijke verbeteringen met zich meebrengt.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano Mithril upgrade

Op dit moment is de Mithril update in de laatste testfase en worden voorbereidingen al getroffen om Mithril op het mainnet van Cardano te lanceren. Lang zullen we dus niet op deze update hoeven wachten. Maar wat zijn de veranderingen precies die het met zich mee zal brengen?

Mithril werd in augustus van het vorige jaar al aangekondigd, en de update heeft vooral te maken met zogeheten nodes. Deze nodes zijn als het ware de ruggengraat van de volledige blockchain. Zij behouden een historie van alle transacties die worden gemaakt en bezitten ook een kopie van de Cardano blockchain. Op dit moment zijn er twee manieren waarop je node operator kan worden.

Cardano nodes

Je kunt een full node laten draaien, maar hiervoor moet je dus een volledige kopie van de Cardano blockchain downloaden en valideren, wat een bestandsgrootte van zo’n 100GB heeft. Een andere manier is om een lightweight versie te draaien door gebruik te maken van API’s van externe partijen.

Mithril hoopt de voordelen van beide methodes te combineren. Zonder al te veel op de extreem technische details in te gaan zal dat betekenen dat het draaien van een node op Cardano een stuk toegankelijker en efficiënter moet worden.

Dat betekent natuurlijk dat de decentralisatie van het netwerk wordt verbeterd. Immers, de drempel om actief te worden in het Cardano netwerk wordt verlaagd. Volgens IOHK komt dit de ‘decentrale besluitvorming’ van het netwerk behoorlijk ten goede. Daarnaast wordt het netwerk ook beduidend veiliger. Meer nodes betekent in de basis een veiliger netwerk.

De precieze datum van lancering moet nog bekendgemaakt worden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement