Roy van Krieken Roy van Krieken
21/07/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2023 10:00

Grote Cardano update laat niet lang meer op zich wachten

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano netwerk beschikt nu over bitcoin: hoe werkt dit?

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Er wordt achter de schermen bij het Cardano (ADA) netwerk nog altijd hard gewerkt aan de toekomst. Een van de bedrijven die aan Cardano werkt, Input Output Hong Kong (IOHK), heeft onlangs in een officieel bericht bekendgemaakt dat een nieuwe grote update bijna klaar is om uitgerold te worden. Deze keer gaat het om de Mithril update, die een aantal belangrijke verbeteringen met zich meebrengt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano Mithril upgrade

Op dit moment is de Mithril update in de laatste testfase en worden voorbereidingen al getroffen om Mithril op het mainnet van Cardano te lanceren. Lang zullen we dus niet op deze update hoeven wachten. Maar wat zijn de veranderingen precies die het met zich mee zal brengen?

Mithril werd in augustus van het vorige jaar al aangekondigd, en de update heeft vooral te maken met zogeheten nodes. Deze nodes zijn als het ware de ruggengraat van de volledige blockchain. Zij behouden een historie van alle transacties die worden gemaakt en bezitten ook een kopie van de Cardano blockchain. Op dit moment zijn er twee manieren waarop je node operator kan worden.

Cardano nodes

Je kunt een full node laten draaien, maar hiervoor moet je dus een volledige kopie van de Cardano blockchain downloaden en valideren, wat een bestandsgrootte van zo’n 100GB heeft. Een andere manier is om een lightweight versie te draaien door gebruik te maken van API’s van externe partijen.

Mithril hoopt de voordelen van beide methodes te combineren. Zonder al te veel op de extreem technische details in te gaan zal dat betekenen dat het draaien van een node op Cardano een stuk toegankelijker en efficiënter moet worden.

Dat betekent natuurlijk dat de decentralisatie van het netwerk wordt verbeterd. Immers, de drempel om actief te worden in het Cardano netwerk wordt verlaagd. Volgens IOHK komt dit de ‘decentrale besluitvorming’ van het netwerk behoorlijk ten goede. Daarnaast wordt het netwerk ook beduidend veiliger. Meer nodes betekent in de basis een veiliger netwerk.

De precieze datum van lancering moet nog bekendgemaakt worden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie
Advertentie