Roy van Krieken Roy van Krieken
27/05/2023 11:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2023 11:06

Onthuld: De visie van Cardano op de toekomst van crypto

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Shutterstock/Maurice NORBERT

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), heeft een recente update gegeven over de voortgang van het netwerk. Hij benadrukte de toewijding van het team aan decentralisatie en stelde dit als een toekomstige standaard voor de overkoepelende crypto sector.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano en decentralisatie

Ondanks de kritiek blijft Cardano haar platform verbeteren en uitbreiden. Het team is druk bezig met het plannen van wereldwijde workshops over Cardano Improvement Proposal CIP-1694, en ze hebben “een schat aan geweldige code” geschreven, aldus Hoskinson. Hierbij ligt de nadruk vooral op decentralisatie, een concept waar Hoskinson duidelijk gepassioneerd over is.

 “Ik geloof dat we aanzienlijk meer gedecentraliseerd zullen zijn dan alle cryptocurrencies op de markt, een van de primaire doelen van dit soort protocollen,” 

Hoskinson benadrukte dat Cardano niet draait om een enkel bedrijf, agenda of persoon, maar om een gezamenlijke inspanning. “Ik denk dat we op de lange termijn gaan winnen, omdat we samen winnen,” zei hij.

Advertentie

Decentralisatie als maatstaf voor de toekomst

De Cardano-oprichter is ervan overtuigd dat de kracht van decentralisatie in de toekomst een maatstaf zal worden in de crypto sector. Hij vermoedt dat, hoewel Bitcoin (BTC) maximalisten en anderen het misschien aanvankelijk zullen afdoen als “academische verspilling”, decentralisatie maatstaven waarschijnlijk zullen worden opgenomen in standaarden voor regelgeving omtrent de crypto markt..

Hij voorspelt dat er een moment komt waarop mensen beginnen te spreken over ‘voldoende decentralisatie’ en op basis daarvan bepalen welke regelgeving op welke crypto’s van toepassing zou moeten zijn. 

“Degenen die meer gedecentraliseerd zijn, zullen worden behandeld als commodities en protocollen zoals TCP, en degenen die meer gecentraliseerd zijn, zullen vanuit dat perspectief ongunstig worden behandeld,” zei Hoskinson.

Tot slot benadrukte Hoskinson het belang van zelfsoevereiniteit en het idee van “macht naar de randen duwen en jou in controle van alles zetten”. Dit is volgens hem het kernpunt van crypto en de drijvende kracht achter de vooruitgang van het Cardano project.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie