Erik Juffermans Erik Juffermans
27/11/2022 10:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2022 10:50

Ruim 100 duizend nieuwe wallets op Cardano ondanks FTX debacle

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Analisten opgelucht: Cardano koers positief, ADA verwachting omhoog

Foto: JLStock/Shutterstock

We hebben betere maanden gekend in crypto land en dat is wellicht een understatement. Met het FTX fiasco en de naschokken hiervan, begeeft de crypto sector zich deze maand op zeer dun ijs. Er zijn echter lichtpuntjes te bekennen. Zo zag het Cardano (ADA) netwerk in november ruim 100 duizend nieuwe wallets toegevoegd worden.

Moeilijke tijden voor cardano-bezitters: ruime meerderheid op verlies
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Meer cardano gebruikers

De activiteit op het Cardano netwerk lijkt zich niet heel erg veel van de marktomstandigheden aan te trekken. De interesse in het netwerk groeit gestaag door. Aan het begin van de maand had het netwerk 3.633.526 gebruikers. Momenteel staat dit aantal op 3.734.363. Dit blijkt uit data van het analyse platform Cardano Blockchain Insights.

De ontwikkelaars binnen het Cardano ecosysteem zitten ook zeker niet stil. Eerder deze week werd bekend dat Cardano een algoritmische stablecoin gaat lanceren. De officiële naam van de stablecoin is Djed. In januari 2023 zal Djed op de markt komen. Een woordvoerder van COTI, het platform dat Djed zal lanceren, had het volgende erover te zeggen.

“Recente marktgebeurtenissen hebben opnieuw bewezen dat we een veilige haven nodig hebben tegen volatiliteit, en Djed zal dienen als deze veilige haven in het Cardano netwerk.”

Onzekere crypto toekomst?

De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, laat ook geregeld van zich horen op de sociale kanalen. Volgens hem zullen de komende 24 maanden cruciaal zijn voor de toekomst van cryptocurrency. Dat klinkt dramatisch, maar volgens hem bestaat er een reële kans dat de crypto sector een stille dood zal sterven als bepaalde problemen niet worden aanpakt. Hij legt hierbij vooral de nadruk op het belang van decentrale digitale identiteit in de crypto industrie.

“Dit gaat één van de meest competitieve arena’s van de industrie worden de komende 24 maanden. De smart contract oorlogen zijn voorbij, de grote spelers zijn gearriveerd en er vinden grote ontwikkelingen plaats. De identiteitsoorlog staat op het punt van beginnen en dit gaat een grote worden”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie