Tornado Cash ontwikkelaars krijgen steun vanuit Cardano kamp

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Shutterstock/Spyro the Dragon

Een van de belangrijkste verhalen die nu in het laatste crypto nieuws spelen is de ontwikkeling dat de crypto mixer Tornado Cash illegaal is verklaard door de Amerikaanse autoriteiten. Of dit een goede of slechte ontwikkeling is, zijn de meningen sterk over verdeeld. De oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, zit echter in het laatstgenoemde kamp; hij vindt het overduidelijk een slechte ontwikkeling!

Cardano oprichter: We moeten kunnen schrijven wat we willen

Tornado Cash is een zogenoemde crypto mixer. Met zo’n tool kunnen gebruikers de digitale sporen van transacties verhullen. Het kan hierdoor worden gezien als handige tool om de privacy van crypto-gebruikers te bevorderen. Maar er zit helaas ook een slechte kant aan het verhaal.

Criminelen maken natuurlijk gretig gebruik van mixers. Nadat zij bijvoorbeeld een crypto exchange hebben gehackt, kunnen zij vluchten met de buit door de sporen te verhullen.

De reacties vanuit de crypto-gemeenschap, waaronder die van de oprichter van Cardano, zijn vooral gericht op de ontwikkelaars achter Tornado Cash. Onlangs werd in Amsterdam een van hen gearresteerd. Hoskinson is hier helemaal niet blij mee aangezien hij vindt dat ontwikkelaars moeten kunnen programmeren wat ze willen. Wat anderen uiteindelijk met de code doen valt buiten de verantwoordelijkheid van de oorspronkelijke ontwikkelaars, aldus de oprichter van Cardano.

Crypto code schrijven is net als een boek

Hij vergelijkt programmeren met het schrijven van boeken als “Hoe bouw je een bom” of “Hoe maak je cyanide.” De schrijver van het boek kan niet controleren wat lezers met de informatie zullen doen in de toekomst.

“Voor het grootste deel zijn dat alleen maar woorden. Je zegt niet tegen mensen dat ze dit moeten gaan doen.”

Hij voegt hieraan toe:

“Zolang we niet betrokken raken bij het uitvoeren en gebruiken van die code voor bepaalde doeleinden, schrijven we het gewoon; het is alsof je een boek schrijft.”

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie