Rico Engelbarts
18/02/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2020 07:00

Craig Wright bedreigt Bitcoin en Bitcoin Cash met potentiële rechtszaken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Craig Wright bedreigt Bitcoin en Bitcoin Cash met potentiële rechtszaken

Craig Wright, die nog altijd beweert de oorspronkelijke oprichter van Bitcoin te zijn die bekend staat als Satoshi Nakamoto, heeft zowel Bitcoin (BTC) als Bitcoin Cash (BCH) gewaarschuwd om te stoppen met het gebruik van de Bitcoin-database om mogelijke rechtszaken te voorkomen. Hij beweert dat beide netwerken mogelijk ook de wetten overtreden onder de voorwaarden van de oorspronkelijke EULA- en MIT-licentie van Bitcoin.
De man achter Bitcoin SV (BSV) schreef recent in een persoonlijke blogpost dat hij de controle over het systeem dat hij heeft gemaakt gaat terugnemen en dit jaar klaar is om te vechten voor zijn rechten.
Wright stelt dat de gedistribueerde Bitcoin-databaserechten vallen onder de Copyright, Designs and Patents Act 1988 (CDPA) en de Copyright and Rights in Databases Regulations 1997 (Databases Regulations 1997). Derhalve zouden de rechten volgens Wright moeten worden beschouwd als persoonlijk eigendom.

Als de maker van Bitcoin, behoud ik de sui generis-rechten op elke kopie van de database die is gemaakt vanuit Genesis in januari 2009. Ik zal GEEN afstand doen van het eigendom. Ik ga het licentiëren en ben al bezig met een proces. 

Sinds 2018 is Craig Wright de gedaagde in een rechtszaak aangespannen namens het nalatenschap van Dave Kleiman, de overleden zakenpartner van Wright. De claim beweerde dat, na het overlijden van Kleiman in 2013, Wright zich onrechtmatig meer dan een miljoen bitcoin (BTC) had toegeëigend van de hoeveelheid die het duo gezamenlijk had gemined in de vroege jaren van de cryptocurrency, evenals een aantal gerelateerde intellectuele eigendommen.
Het nieuwe proces van de zaak met Kleiman is uitgesteld tot 17 april en het proces zal niet vóór juli 2020 worden gehouden. In elk geval zal het niet lang duren voordat duidelijk wordt of al deze claims legitiem zijn of niet.
Afgelopen zaterdag brak de koers van bitcoin scherp naar beneden uit, regelrecht naar het supportniveau van $9.750. Welke zones houdt onze analist David in de gaten om controle over zijn portfolio te houden? Lees het in zijn gisteren verschenen analyse!
Heb je gisterochtend de koersupdate van onze analist Michiel mist? In de freebie van gisteren bespreekt hij de daling van de koers van bitcoin. Is het tijd voor paniek of kopen we de dips? Michiel bespreekt de huidige situatie aan de hand van de grafieken!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie