Roy van Krieken Roy van Krieken
06/11/2023 20:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 17:05

Crypto geaccepteerd: Grote Europese bank gaat crypto bewaren

Nieuws
DZ-bank-duitsland-crypto-adoptie

Foto: Shutterstock/Anton_AV

DZ Bank, de derde grootste bank in Duitsland, heeft aangekondigd een eigen platform voor crypto bewaring te hebben gelanceerd, wat een belangrijke stap markeert in de acceptatie van blockchain-technologie door grote financiële instellingen. Dit initiatief weerspiegelt een groeiende trend onder traditionele banken om de kansen die de crypto markt biedt, te omarmen.

PEPE memecoin bereikt voorspelde bodem en begint hard te stijgen
PEPE memecoin bereikt voorspelde bodem en begint hard te stijgen

Innovatie in de financiële sector

Het platform is uiteraard gebouwd op blockchain-technologie en richt zich op institutionele klanten. Het biedt zogeheten crypto-effecten aan. Een voorbeeld hiervan is de ‘crypto obligatie’ van de tech-reus Siemens. Holger Meffert, het hoofd van effecten-diensten bij de bank, had het volgende te zeggen over de grote nieuwe stap van DZ Bank:

“We gaan ervan uit dat binnen de volgende tien jaar een aanzienlijk deel van het kapitaalmarktbedrijf via op DLT-gebaseerde infrastructuren zal worden verwerkt. Op middellange termijn zien we DLT als een aanvullende technologie voor de gevestigde infrastructuren in de bestaande kapitaalmarktprocessen.”

DZ Bank hoopt in de toekomst ook institutionele beleggers en particuliere klanten de mogelijkheid te bieden om cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) direct bij hen te kopen. Om dit te bereiken, heeft DZ in juni 2023 een licentie voor crypto-bewaring aangevraagd bij de Duitse Federal Financial Supervisory Authority (BaFin). Deze stap sluit aan bij de recente trend van Duitse banken om zich ondanks de strikte regelgeving van het land naar crypto-adoptie te verschuiven.

Duitse banken en crypto-adoptie

Meerdere Duitse instellingen vinden manieren om klanten toegang tot cryptocurrencies te bieden. In maart 2023 lanceerde een andere Duitse bank het wpNex crypto-handelsplatform, waardoor 1.200 banken en spaarbanken in Duitsland toegang kregen tot de crypto industrie. DWS, een vermogensbeheergroep die grotendeels in eigendom is van Deutsche Bank, kondigde bijvoorbeeld ook aan te werken aan exchange-traded products (ETP) van cryptocurrencies op de Europese markt en ontwikkelt andere digitale oplossingen die beleggers toegang bieden tot blockchain-toepassingen en digitale activa.

De stap van DZ Bank naar een eigen crypto-bewaarplatform is indicatief voor een groter fenomeen waarbij traditionele banken de mogelijkheden van de crypto sector verkennen. Andere grote banken zoals Commerzbank en DekaBank lijken ook te streven naar crypto-bewaarlicenties van BaFin. Dit kan wijzen op een belangrijke verschuiving in de manier waarop financiële diensten in de toekomst worden aangeboden en benut. Goed nieuws voor crypto dus.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy's specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon