Erik Juffermans Erik Juffermans
10/11/2023 15:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2023 14:37

Crypto in GTA 6: Realiteit of louter speculatie?

Nieuws
Crypto in GTA 6: Realiteit of louter speculatie?

Foto: Sergei Elagin/Shutterstock

Grand Theft Auto (GTA) is misschien wel de meest populaire gameseries aller tijden. Van de voorgaande editie, GTA 5, werden zelfs 190 miljoen exemplaren verkocht. Inmiddels is het al meer dan tien jaar geleden dat GTA 5 uitkwam (de tijd vliegt), en het moment waarop de langverwachte GTA 6 uitkomt, komt dichterbij.

Rockstar Games, de uitgever van de GTA serie, heeft aangekondigd dat er in december een trailer voor de nieuwe game wordt onthuld. Daarmee laait ook de discussie weer op of er een crypto element in GTA 6 zal zitten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Komt er crypto in GTA 6?

De afgelopen jaren wordt crypto langzaamaan een steeds groter onderdeel van de gaming industrie, en meerdere grote gaming-studios implementeerden al crypto en blockchain in hun games.

Er wordt weer hevig gespeculeerd of GTA ook crypto zal implementeren, maar volgens sommigen is de kans echter klein. Niet overal wordt crypto met open armen ontvangen.

“Mijn standpunt komt overeen met de notie dat [crypto] een grijs gebied is. Dit is substantieel genoeg voor een grote speler als Rockstar Games om te aarzelen voordat het een vorm van virtual currency implementeert in hun games of een eigen crypto gebruikt,” aldus John Matogue, een digital asset advocaat, in gesprek met het Amerikaanse crypto nieuwsplatform Coindesk.

Crypto grijs gebied in VS

Matogue noemt ook de vijandige aanpak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Mocht Rockstar Games crypto implementeren, zouden ze hiermee bij de commissie in de problemen kunnen komen. Dit is simpelweg het risico niet waard met het belang van aandeelhouders in het achterhoofd.

Een makkelijke keuze voor Rockstar Games, zou je wellicht denken. De SEC bracht in het verleden echter een statement naar buiten waarin het stelde dat crypto in games niet onder de effectenwetgeving vallen omdat ze bedoeld zijn voor in-game aankopen. Ze gelden dus niet als investeringen waardoor wellicht de deur op een kier staat.

De wetgevende situatie omtrent crypto blijft echter onduidelijk in de Verenigde Staten. Het zou dus geen verrassing zijn als een grote game-studio als Rockstar Games zich op de vlakte houdt tot er meer wetgevende duidelijkheid over dit onderwerp bestaat.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie