Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
27/05/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2023 15:00

Crypto in GTA 6? Geruchten over megaspel duiken weer op

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto in GTA 6? Geruchten over megaspel duiken weer op

Foto: Miguel Lagoa/Shutterstock

Er duiken wederom  geruchten op omtrent de integratie van cryptocurrencies in de populaire spellenreeks Grand Theft Auto (GTA). De makers achter de avontuurlijke spellen, Rockstar Games, zijn al lange tijd bezig met de ontwikkeling van een nieuw zesde deel in de reeks. 

De geruchten kwamen van het Twitterkanaal van DappRadder, een groot Web3 platform gericht op decentralized applications (dApps). Het platform suggereert dat het spel verschillende blockchain gaming toepassingen kan integreren. Het spel zou zelfs mogelijk crypto kunnen bevatten die ingewisseld kunnen worden voor geld. Spelers zouden via een play-to-earn model crypto beloningen verdienen door opdrachten succesvol uit te voeren. Daarnaast wordt gesuggereerd dat het spel gebruik gaat maken van non-fungible tokens (NFT).

Crypto ontbijt: Sentiment zakt voor BTC halving, AI supermunt goedgekeurd
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

GTA geruchten ongefundeerd

Hoewel de geruchten flink wat aandacht ontvangen op Twitter, zijn ze over het algemeen niet sterk onderbouwd en klinkt het verhaal alsnog onwaarschijnlijk. De makers achter het populaire spel hebben tot dusver geen officiële statements gegeven omtrent de integratie van crypto of blockchain technologie in GTA 6. Tweets hierover zijn regelmatig erg populair zijn en behalen soms miljoenen views. In sommige gevallen ontvangen ze een zogenoemde community note. Dit betekent dat Twittergebruikers aankaarten dat de betreffende tweet ongefundeerd is. Zo mist er in vrijwel alle gevallen een vorm van bewijs van de ontwikkelaars of andere betrokkenen van het spel. 

Advertentie

Crypto geruchten in Grand Theft Auto 6 spelen al langer

Hoewel er geen bewijs is om de geruchten te bevestigen, zijn de fans van de spellenreeks al langere tijd aan het hopen op blockchain integratie in de wereld van Grand Theft Auto. Zo werd in crypto nieuws uit 2021 al het gerucht verspreid dat spelers bitcoin (BTC) konden verdienen in de game. Daarnaast is de uitgever achter de GTA spellenreeks al in verband gebracht met de integratie van NFT’s in games. Het doet crypto fans hopen op een daadwerkelijke intergratie van crypto in de wereld van GTA.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie