Rico Engelbarts
16/11/2018 07:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2018 07:52

Crypto oplichterij floreert op Twitter, Target en Google gehackt

Nieuws
crypto_oplichterij_floreert_op_twitter_target_en_google_gehackt

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Twitter staat al enige tijd bekend om het grote aantal crypto-oplichters op het platform. Voor veel oplichters maakt het grote aantal gebruikers Twitter namelijk erg aantrekkelijk voor het ontvreemden van cryptocurrencies. Twitter heeft nu echter aangekondigd dat het bedrijf een aantal nieuwe beveiligingen heeft geïmplementeerd om zo het aantal oplichters terug te dringen.
Een populaire werkwijze onder deze oplichters is de illegale overname van geverifieerde accounts. Vaak gaat het hierbij om accounts met een zo groot mogelijk bereik; merknamen, beroemdheden, crypto-ondernemers enzovoort.
De oplichters proberen vervolgens Twitter gebruikers ervan te overtuigen een kleine hoeveelheid crypto naar hun eigen wallet te sturen – vaak met de belofte dat een grotere hoeveelheid wordt teruggestuurd, wat natuurlijk nooit zal gebeuren.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hack bij Target en Google

Zo was afgelopen dinsdag het account van de Amerikaanse winkelketen Target met zo’n 1,92 miljoen volgers gehackt. In de tweet van de oplichters stond dat de keten een crypto-giveaway organiseert waarmee zo’n $38.000 aan Bitcoin werd gestolen van Target klanten.

Eerder deze ochtend was ons twitter account op illegale wijze overgenomen. Deze overname duurde ongeveer een half uur waarin 1 neppe tweet werd verstuurd betreffende een Bitcoin scam. We hebben inmiddels weer volledige toegang tot het account, staan in nauw contact met Twitter en zijn de zaak aan het onderzoeken.


Twitter liet ondertussen weten dat het ook nog enkele andere inbreuken op de veiligheid had ontdekt, waar het inmiddels ook extra maatregelen tegen heeft genomen, aldus Twitter via HardFork.
Enkele uren na het statement van Twitter bleek dat ook Google met hetzelfde probleem te maken had: zo was het G-suite account van Google met zo’n 800.000 gebruikers ook overgenomen door oplichters:
https://twitter.com/B_u_r_t_o_n/status/1062425103915466752
Het lijkt er op dat Twitter worstelt met de strijd tegen crypto-oplichters; naar verwachting zijn er namelijk al zo’n 15.000 bots actief als onderdeel van een groeiend botnet puur voor Twitter crypto-oplichtingen.
Jack Dorsey, de CEO van Twitter, liet ondertussen weten dat het bedrijf met de zaak bezig is en dat de internetdienst het vooralsnog onbenutte potentieel van blockchain als extra veiligheids- en transparantie middel wil onderzoeken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie