Roy van Krieken Roy van Krieken
21/12/2023 21:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2023 17:53

Crypto training steeds belangrijker bij de politie, expertise ontbreekt

Nieuws
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain

Foto: Shutterstock/NGCHIYUI

Een recent onderzoek onthult een significante toename in de vraag naar crypto-trainingen onder wetshandhavers zoals de politie in de Verenigde Staten. Hoewel 90% van de respondenten aangeeft dat hun organisaties crypto-training aanbieden, meent 99% dat deze trainingen moeten worden uitgebreid. Een duidelijk signaal dat er iets moet gebeuren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Klaar voor de crypto-toekomst?

Uit het onderzoek van TRM Labs blijkt dat 93% van de respondenten afkomstig is van Amerikaanse wetshandhavingsinstanties, voornamelijk federale agentschappen. Opmerkelijk is dat 40% van de politie-onderzoeken te maken heeft met cryptocurrencies, en men verwacht dat dit cijfer tegen 2027 zal stijgen naar 51%. Echter, ondanks de verwachting dat crypto steeds belangrijker wordt, voelen wetshandhavers zich onvoldoende voorbereid op deze toekomstige uitdagingen.

Interessant is dat meer dan 50% van de federale agentschappen momenteel blockchain-analysetools gebruiken, terwijl slechts 11% van de staatsagentschappen dit doet. Ongeveer 61% van de ondervraagden geeft aan dat ze niet over de geavanceerde technologie beschikken om effectief om te gaan met criminele dreigingen gerelateerd aan crypto.

Ongeveer 80% van de deelnemers aan de enquête beschouwt investeringen in blockchain-analyse als een ‘kritieke’ of ‘hoge’ prioriteit. Het rapport van TRM Labs benadrukt echter dat de Amerikaanse politie-instanties niet al hun plannen hebben geïmplementeerd om haar personeel op te leiden in crypto. Meer dan de helft van de ondervraagden markt een tekort aan onderzoekers, expertise en financiering op als de belangrijkste obstakels.

Advertentie

Daling crypto-hacks in 2023

TRM Labs kwam laatst ook al met een rapport over het aantal crypto hacks dat in 2023 heeft plaatsgevonden. Data toont aan dat criminelen in 2023 ongeveer $1,7 miljard aan crypto hebben gestolen, wat minder dan de helft is van het bedrag in het voorgaande jaar. Desalniettemin is het belangrijk de dreiging niet uit het oog te verliezen, zeker met het oog op een groei in het gebruik van crypto over de hele wereld.

Om diezelfde reden is het ook voor politie-instanties belangrijk om met de tijd mee te gaan. Uit het recente onderzoek van TRM Labs blijkt dat er nog veel werk aan de winkel is, maar het is in ieder geval een positieve ontwikkeling dat hier veel draagvlak voor is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie