Timo Bult Timo Bult
12/08/2019 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:34

Cryptocurrency exchange Coinbase verwijdert Zcash (ZEC) van Coinbase UK

icon-altcoins
Altcoin nieuws
cryptocurrency_exchange_coinbase_verwijdert_zcash_ZEC_van_coinbase_UK

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De cryptocurrency exchange Coinbase gaat Zcash (ZEC) van zijn handelsplatform in het Verenigd Koninkrijk (VK) halen. Daardoor zullen inwoners van het VK vanaf 26 augustus geen Zcash meer kunnen houden of verhandelen op Coinbase. De exacte reden is onduidelijk, al meldt de ontwikkelaar van de op privacy-gerichte cryptocurrency dat de altcoin nog steeds voldoet aan de nationale regelgeving.
Zcash is een cryptocurrency waarmee volledig anonieme transacties gedaan kunnen worden. De altcoin staat op de 27e plek op de cryptocurrency-ranglijst op basis van marktkapitalisatie.
cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_banner
Recentelijk ontvingen Coinbase-klanten in het VK een bericht van Coinbase dat het de ondersteuning voor Zcash zal gaan schrappen. Klanten hebben tot 26 augustus de tijd om hun Zcash-balans in hun Coinbase-wallet naar een andere wallet te sturen of om te zetten in een andere cryptocurrency.
Doet een klant dit niet, dan zal de Zcash-balans automatisch worden omgezet in de Britse pond. De exacte reden waarom Coinbase besloot Zcash van het platform te verwijderen is onduidelijk, zeker gezien het feit dat het de enige exchange is die dit doet.
De ontwikkelaar van Zcash, Electric Coin Company, bevestigt in een tweet het nieuws. Echter stelt het dat dit besluit niets te maken heeft met compliance:

Degenen die getroffen zijn door problemen met @coinbaseUK: dit is beperkt tot alleen CoinbaseUK. Inwoners van het VK kunnen nog steeds Zcash kopen/verkopen via @cex_io. Er zijn geen andere exchanges in het VK getroffen. Om speculatie te voorkomen, bevestigen we dat Zcash zich voor 100% compatibel is met de Britse regelgeving en KYC/AML-vereisten.


Volgens de Bitcoin-entrepreneur Alistair Milne besloot Coinbase Zcash van het platform te verwijderen om “toegang te kunnen krijgen tot het ‘faster payments’-systeem van het VK”, aldus Alistair in een tweet.
Vanmiddag verscheen een gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David! Is er slecht weer op komst voor bitcoin? Lees hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie