Home Nieuws "Cryptocurrency-gemeenschap is teveel met zichzelf bezig," Mashinsky haalt uit

“Cryptocurrency-gemeenschap is teveel met zichzelf bezig,” Mashinsky haalt uit

Volgens de oprichter van Celsius, een decentralized finance (DeFi) applicatie, is de cryptogemeenschap teveel bezig met kortetermijndenken. Volgens Alex Mashinsky zouden we ons vooral in moeten zetten om de technologie naar de massa’s te brengen. Mashinsky deed zijn uitspraken in een interview met Cointelegraph.

Celsius is een platform dat crypto-leningen aanbiedt aan een groot netwerk van institutionele klanten. Het DeFi-platform is aardig succesvol, sinds 2018 heeft het al $6,2 miljard aan leningen uitgegeven. Celsius ging daarnaast onlangs de samenwerking aan met het Duitse Bitwala. Klanten met een bitcoin (BTC) bankrekening bij de bank kunnen hierdoor nu rente ontvangen over hun bitcoin.

- Advertentie -

In het interview met Cointelegraph stelt Mashinsky dat “de sterren nog nooit zo gunstig hebben gestaan voor Bitcoin.” Hij doelt hiermee op de huidige situatie in de wereld waarin economieën kunstmatig worden opgepompt om de effecten van het coronavirus zoveel mogelijk te dempen. Volgens Mashinsky zijn we echter nog teveel met elkaar bezig binnen de cryptogemeenschap:

En wat doet de community? Nou, we vechten met elkaar over regelgeving en technologie – allerlei andere problemen in plaats van samen te komen en iedereen in de wereld ervan te overtuigen dat dit de oplossing is, dat dit de vervanging is voor al deze fiat-valuta’s die ons spaargeld aan het opeten zijn.

Mashinsky voegt hieraan toe:

Onze community is niet gericht op groei, adoptie of winnen, het is gericht op de korte termijn – het is gericht op “hoe haal ik de meeste waarde uit al deze mensen, want wie weet, misschien verdwijnt het hele gebeuren.” Het zijn allemaal kortetermijndenkers.

Volgens Mashinsky zouden we ons nu juist bezig moeten houden met het vervangen van het gecentraliseerde systeem “waarin 1% van de populatie – 33 families – de gehele planeet beheersen.”

“[We moeten het] vervangen met iets gedecentraliseerd waar de mensen die de waarde creëren degenen zijn die er ook van profiteren, niet de mensen die weten hoe ze kapitaal moeten toewijzen of kapitaal beheren of toegang hebben tot kapitaal, want zo werkt de samenleving vandaag.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.035,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.063,74 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.095,21 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.104,94 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.