Bitcoin (BTC)-rekeningen van Bitwala keren rente uit dankzij samenwerking Celsius

Bitcoin (BTC)-rekeningen van Bitwala keren rente uit dankzij samenwerking Celsius

Het Duitse Bitwala, een bank die bekend staat om zijn crypto-bankrekeningen, is de samenwerking aangegaan met de het decentralized finance (DeFi) platform Celsius. Dankzij de samenwerking kunnen klanten van Bitwala nu rente verdienen over hun bij Bitwala gestalde bitcoin (BTC).

Bitwala lanceerde in augustus 2019 een bankrekening waarin een bitcoin wallet geïntegreerd is. Over de lancering van de bankrekening zei de mede-oprichter van Bitwala, Benjamin Jones destijds:

Als je eenmaal een account hebt, kan je je dagelijkse bankactiviteiten – in bitcoin of Euro – naadloos integreren in je dagelijks leven.

Nu kunnen klanten rente krijgen over hun bitcoin. Dit kan dankzij de samenwerking met Celsius. Dit DeFi-platform biedt leningen in bitcoin aan, aan een groot netwerk van institutionele klanten. Sinds de lancering van Celsius in 2018 zou het al $6,2 miljard aan leningen hebben verstrekt.

Advertentie

De bitcoin die een gebruiker op een Bitwala Bitcoin Interest-rekening zet, zal door het platform worden uitgeleend aan institutionele klanten. Celsius ontvangt rente over deze leningen waarvan het 80 procent zal uitbetalen aan Bitwala-klanten. De rente die de klant uiteindelijk ontvangt kan oplopen tot 4 procent per jaar.

In gesprek met Cointelegraph legt de oprichter van Celsius, Alex Mashinsky uit waarom de samenwerking zo aantrekkelijk is voor mensen:

“Zeven miljard mensen willen rente verdienen. Als je dat op de gewone manier zou kunnen doen, en het tien, twintig, vijftig keer beter zou doen dan je bank, en je zou vertrouwen opbouwen – dat is hoe je [mensen] voor je wint.”

Vanmiddag was op Crypto Insiders te lezen dat veel analisten nog steeds bullish zijn voor de lange termijn wat betreft bitcoin. Wel lijkt er een correctie mogelijk te zijn nu de halving heeft plaatsgevonden.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.939,10 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€15.964,50 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.999,90 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€16.177,70 Kopen
Laatste nieuws