Timo Bult Timo Bult
31/08/2019 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:52

Bitwala lanceert app voor Duitse bankrekening met geïntegreerde bitcoin (BTC) wallet

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Inwoners van de Europese Economische Ruimte (EER) kunnen sinds kort een Duitse bankrekening openen via een smartphone app waarin ook een bitcoin (BTC) wallet in is geïntegreerd. Het bedrijf dat deze mogelijkheid biedt, Bitwala, maakte dit afgelopen donderdag bekend.
In de aankondiging schrijft het bedrijf dat “klanten in alle 31 landen die onderdeel zijn van de EER gebruik kunnen maken van alle voordelen die een Duitse bankrekening biedt”. Klanten kunnen via de app ook bitcoin kopen en verkopen. Bitwala brengt voor deze transacties 1% in rekening, echter zijn de bankrekening en de debetkaart gratis.
crypto_insiders_telegram_bannerDe mede-oprichter en chief technical officer van Bitwala, Benjamin Jones, schrijft in de aankondiging dat de ontwikkelaars van het bedrijf hard hebben gewerkt om de beste ervaring te kunnen bieden aan hun klanten:

Onze ontwikkelaars werken al maanden hard om onze gebruikers de best mogelijke app-ervaring te bieden. We zijn bijzonder trots dat we de tijd die nodig is voor het ‘onboarden’ van nieuwe klanten hebben verkort. Onboarding is nu direct geïntegreerd in de app. Als je eenmaal een account hebt, kan je je dagelijkse bankactiviteiten – in bitcoin of Euro – naadloos integreren in je dagelijks leven.

Christoph Iwaniez, chief financial officer bij Bitwala, legt in de aankondiging uit dat het bewaren van bitcoin in de wallet van Bitwala zeer veilig is. Dit komt omdat het om een zogenaamde “multi-signature wallet” gaat. Hij legt uit:

Met Bitwala wordt je bitcoin rechtstreeks op de blockchain geboekt via een multi-signature wallet. In andere woorden, het hacken van Bitwala is net zo nutteloos als het hacken van de blockchain zelf. Onze klanten hebben te allen tijde volledige controle over hun Bitcoin wallet. Daarom zijn we de veiligste manier om bitcoin te kopen, verkopen en op te slaan – nu zelfs op je smartphone.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie