Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
11/07/2024 13:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2024 12:31

27% van alle Ethereum nu gestaked: koers onder druk

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm

Foto: sweeann/Shutterstock

Terwijl de ethereum (ETH) koers zich in een dip begeeft, en bijna 8% van zijn waarde verloor in een week tijd, bereikt het netwerk een nieuwe mijlpaal. Volgens gegevens van crypto exchange Coinbase wordt momenteel 32,6 miljoen aan ETH gestaked, wat meer dan 27% van het totale aanbod is.

BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering

Overgang naar proof-of-stake Ethereum

Met Ethereum 2.0 is het netwerk overgegaan van een proof-of-work (PoW) naar een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme. Het is een belangrijke upgrade geweest die  de Ethereum blockchain verbeterde op meerdere vlakken, zoals schaalbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Staking was een cruciaal onderdeel van deze upgrade. De toename van gestakede tokens toont een groeiend vertrouwen onder gebruikers en biedt een manier voor steeds meer gebruikers om passief inkomen te verdienen.

Over het algemeen is dit een positieve ontwikkeling, maar er zijn ook zorgen over centralisatie. Als dezelfde partij achter een groot deel van de staking pools zit, kan dit leiden tot centralisatie. Deze partijen zouden in theorie onevenredig veel invloed kunnen uitoefenen op het netwerk, wat de decentralisatie en veiligheid van het systeem kan ondermijnen.

ETH koers onder druk

De afgelopen tijd heeft de ETH koers slecht gepresteerd. In mei bereikte de digitale munt nog een lokale piek van meer dan $4.000, en handelt het inmiddels bijna 25% lager. De daling wordt met name toegeschreven door de verkopen van onder andere de Duitse overheid en door schuldeisers van de failliete beurs Mt. Gox. 

Advertentie

Amerikaanse ethereum ETF’s lijken nabij

De laatste horde voor de lancering van een ethereum Spot exchange traded fund (ETF) lijkt echter genomen, wat een ommekeer in de dalende trend zou kunnen betekenen. 

Na maanden van wachten lijkt de lancering van de fondsen nabij dankzij recente wijzigingen in de S-1 registratieformulieren door vermogensbeheerders VanEck en 21Shares. De deadline voor deze indieningen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) was 8 juli, waarbij Bitwise zijn wijzigingen al op 3 juli inleverde. De aanpassingen zijn de laatste stap in het goedkeuringsproces, waarna vermogensbeheerders aandelen van de fondsen kunnen noteren. Hoewel de exacte lanceringsdatum nog onbekend is, gaf SEC voorzitter Gary Gensler aan dat de goedkeuring mogelijk “ergens gedurende deze zomer” kan plaatsvinden.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
dit is hoe laat ethereum ETH etf's lanceren anycoin direct
Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH
Advertentie