Roy van Krieken Roy van Krieken
09/07/2024 19:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2024 14:46

Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler

Foto: Muhammad Alimaki/Shutterstock

Al maanden wachten we op het startschot van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de lancering van de ethereum (ETH) spot exchange traded funds (ETF’s). De spanningen zijn hoog, aangezien er grote hoeveelheden kapitaal naar de digitale munt kunnen stromen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Laatste aanpassingen voor ETH ETF’s ingediend

We lijken nu erg dichtbij een lancering te zijn nadat de vermogensbeheerders VanEck en 21 Shares hun laatste S-1 registratieformulieren hebben aangepast en ingediend bij de SEC, waarvan de deadline op 8 juli stond.

Deze aangepaste indieningen vormen het laatste stadium van goedkeuringen die vereist zijn door de SEC voordat vermogensbeheerders aandelen van fondsen kunnen noteren. De vermogensbeheerder Bitwise had zijn aangepaste document al eerder, op 3 juli, opgestuurd.

Wanneer kunnen we de Ethereum ETF’s verwachten?

Nog altijd is het niet duidelijk wanneer de ETF’s gelanceerd zullen worden. In de S-1 formulieren staat niets vermeld over de exacte datum van de livegang. Wel wordt aangegeven dat de fondsen zo snel mogelijk verhandelbaar zullen zijn na de effectieve datum van registratie. SEC voorzitter Gary Gensler gaf ons de meeste informatie tijdens een hoorzitting in juni. Hij bleef echter vaag door te stellen dat de commissie de S-1’s “ergens gedurende deze zomer” zou kunnen goedkeuren, zonder een specifieke datum te geven.

Opvallend genoeg was VanEck er vroeg bij met zijn aanvraag. De vermogensbeheerder diende zijn verzoek in januari in, direct na de goedkeuring van de bitcoin (BTC) spot ETF’s door de SEC. Desalniettemin heeft het bedrijf al 8 maanden moeten wachten en is er nog steeds geen lancering.

Advertentie

Investeerders verschuiven kapitaal in afwachting van ETF’s

In de afgelopen weken hebben investeerders $120 miljoen teruggetrokken uit verschillende ethereum gerelateerde exchange-traded products (ETP’s). Dit is de hoogste uitstroom sinds augustus 2022 en lijkt een positief teken te zijn, aangezien investeerders hun fondsen mogelijk terugtrekken in afwachting van de lancering van nieuwe ETF fondsen.

Investeringsbedrijven voorspellen dat deze nieuwe ETF’s aanzienlijke kapitaalstromen zullen aantrekken. Galaxy en Bitwise verwachten netto-instromen van respectievelijk $5 miljard in de eerste vijf maanden en $15 miljard in de eerste 18 maanden. Steno Research schat een netto-instroom van $15 tot $20 miljard in het eerste jaar.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Advertentie