Max Duiker Max Duiker
03/06/2024 19:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2024 19:30

$3 miljard aan ethereum verdwijnt van cryptobeurzen door ETF’s

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
$3 miljard aan ethereum verdwijnt van cryptobeurzen door ETF's

Foto: Momentum studio/Shutterstock

Recent werden beursfondsen in de vorm van ethereum spot ETF’s op de Amerikaanse cryptomarkt goedgekeurd. Sindsdien zijn er miljarden aan ethereum (ETH) van crypto exchanges weggevloeid.

Laagste aantal ETH beschikbaar sinds jaren

Volgens analist Leon Waidmann bevindt het totale ethereum aanbod zich op het laagste punt in jaren. Via Glassnode data laat hij zien dat er momenteel maar 10,6% van het totale aantal ETH beschikbaar is voor handelen. Ook het bitcoin (BTC) aanbod op de cryptobeurzen is laag. Maar 11,6% van de totale bitcoinvoorraad is beschikbaar om verhandeld te worden.

Op 23 mei werden Spot Ether ETF’s officieel goedgekeurd in de Verenigde Staten door de Securities and Exchange Commission (SEC). Uit data van CryptoQuant blijkt dat er sinds deze goedkeuring zo’n $3.02 miljard, ofwel 797.000 aan ETH is verdwenen van de cryptobeurzen, in een tijdspanne van nog geen twee weken.

De lage reserves wijzen erop dat er minder ETH in omloop is doordat investeerders hun munten verplaatsen naar hun eigen beheer in plaats van de munten meteen weer door te verkopen.

Verwachte lancering Ether ETF’s

Recentelijk gaf Bloomberg ETF analist Eric Balchunas aan dat hij verwacht dat we binnenkort de lancering van Ether ETF’s kunnen verwachten. ‘’Eind juni lancering is een reële mogelijkheid’’, aldus Balchunas via X.

Dit kan ertoe leiden dat ethereum een vergelijkbaar pad bewandeld als bitcoin deed in januari toen de spot bitcoin ETF’s werden gelanceerd. Ook BTC steeg toen naar een nieuw record, en wellicht doet ethereum hetzelfde. Daarvoor moet het wel boven de $4.870 stijgen, het record gevestigd in november 2021. Op dit moment wordt ethereum verhandeld voor $3.815.

Crypto analist Michael Nadeau gaf laatst ook aan waarom de ethereum binnenkort een prijsstijging kan gaan zien.

“ETH heeft niet dezelfde structurele verkoopdruk die BTC heeft aangezien ETH-validators geen operationele kosten hebben die bitcoin-miners wel hebben.”

Hierbij maakt Nadeau ook de vergelijking met de waarde van BTC, die na de ETF lancering met wel 75% toenam van $40.000 naar $70.000 twee maanden later. Maar of ethereum eenzelfde pad gaat bewandelen, kan alleen de tijd zeggen.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Bitcoin of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie